Politica

Liviu Dragnea l-a felicitat pe Cîlea pentru ideea de a sesiza Comisia Europeană

Liviu Dragnea, secretarul general PSD l-a felicitat pe preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, pentru decizia de a sesiza Comisia Europeană cu privire la proiectele neaprobate pe Măsura 3.2.2.

După cum v-am mai informat, Vâlcea este unul dintre judeţele în care foarte multe proiecte cu finanţare europeană pe Măsura 3.2.2 nu au fost aprobate în ultima sesiune, spre nemulţumirea celor peste 50 de primari care s-au zbătut să întocmească documentaţii. Dragnea a declarat la Vâlcea că decizia preşedinţilor consiliilor judeţene din Vâlcea, Olt şi Gorj de a sesiza Comisia Europeană a fost una foarte bună şi spune că trebuie să se stopeze jaful din România. De altfel, Liviu Dragnea a menţionat că şi PNL va face o sesizare la CE tot pe această temă, mulţi primari liberali fiind, de asemenea, afectaţi de faptul că, nefiind membri PD-L, nu pot beneficia de banii europeni. „Este lamentabil ceea ce se întâmplă. Nu le mai ajung banii de la bugetul de stat, acum se îndreaptă către fondurile europene. Sunt judeţe conduse de preşedinţi de consilii judeţene PSD, aşa cum este Teleormanul, unde nici un proiect nu a fost aprobat. Alte zone, precum Dolj, Olt şi chiar Vâlcea nu au primit aprobări, deşi proiectele erau eligibile”, a afirmat secretarul general al PSD.
După cum se ştie, Ion Cîlea a fost cel care a sesizat primul neregulile privind evaluarea proiectelor depuse pe Măsura 3.2.2 a PNDR. Din 55 de proiecte întocmite ca la carte, doar două au fost declarate eligibile. Şeful Consiliului Judeţean susţine că nu îi stă în caracter să sesizeze anumite foruri de conducere, însă guvernarea portocalie pur şi simplu sfidează populaţia şi aleşii locali care încearcă să obţină bani pentru comunităţile pe care le conduc. „Nu sunt un reclamagiu şi, de fiecare dată, am încercat să rezolv problemele pe cale amiabilă. Dar, aşa cum am mai spus până acum, mi se pare strigător la cer ceea ce se întâmplă şi trebuie să punem capăt acestor abuzuri. Oamenii nu sunt vinovaţi că preşedintele CJ face parte dintr-o anumită formaţiune politică sau că primarul nu e de la putere. Oamenii vor să o ducă mai bine, iar pe criza asta banii europeni ar fi ajutat comunităţile vâlcene. Trebuie să stopăm aceste discriminări politice!”, a completat Ion Cîlea.
Demersul liderului PSD ar putea da peste cap toate calculele PD-L, pentru că iniţiativa sa de a sesiza CE în legătură cu modul de alocare a fondurilor UE a alertat deja instituţiile internaţionale şi se aude deja că este posibil ca toate proiectele aprobate la limită pe Măsura 322 să fie reevaluate.
De asemenea, vă reamintim că localitatea Ioneşti ar putea pierde cele 2,5 milioane de euro de la PNDR, după ce s-a descoperit că proiectul lui Neagoie a fost punctat greşit.

Alexandra Ionescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button