Diverse

Liga I, tot mai aproape de Măciuca

Damila* Damila mai are de câştigat doar cu ALRO Slatina, pentru a întâlni o echipă de primă divizie
* partida cu formaţia din judeţul Olt se desfăşoară marţi, 7 septembrie, de la ora 16.30, pe stadionul din Măciuca

Marţi şi miercuri, adică pe 7 şi 8 septembrie, începând cu ora 16.30, au loc cele 14 de meciuri din cadrul celei de-a V-a etape a Cupei României. În această fază a competiţiei, ia parte şi Damila Măciuca, una dintre cele trei echipe de Liga a IV-a care au mai rămas la acest nivel, alături de Lăpuşul Tg. Lăpuş (Maramureş) şi Luceafărul II Oradea (Bihor). Astfel, marţi, 7 septembrie, de la ora 16.30, trupa pregătită de tânărul antrenor Narcis Enăchescu şi sponsorizată de către politicianul Dan Niţu o întâlneşte pe teren propriu pe ALRO Slatina, formaţie de ligă secundă, care activează în Seria a II-a, în care se regăseşte şi CSM Rm. Vâlcea. „Sincer, mă aşteptam ca echipa să ajungă până în această fază, pentru că am reuşit în ultima perioadă să efectuăm transferuri valoroase. Din păcate, jucătorii se gândesc tot mai mult la Cupa României şi neglijează involuntar meciurile din campionat. Cel mai important e că am reuşit să aducem la Măciuca două echipe de Liga a II-a şi trei de Liga a III-a. Nu mă interesează că se vorbeşte că am avut parte de un culoar favorabil. Asta sunt vorbe, contează ceea ce am reuşit să realizăm”, a menţionat Enăchescu. (L.C.)

Să vină Steaua, să vină Steaua!!!
* echipa lui Gigi Becali e cea mai iubită în rândul jucătorilor Damilei

În eventualitatea în care vor reuşi câştige meciul cu ALRO Slatina, Corvin Popescu, Tibi Harapu şi camarazii îşi doresc să întâlnească în următoarea fază Steaua lui Gigi Becali, „roş-albaştrii” fiind cei mai iubiţi în rândul jucătorilor din Măciuca. „Cei mai mulţi dintre noi ţin cu Steaua, de aceea, în cazul în care vom câştiga acest meci, ne-am dori să jucăm de la egal la egal cu cea mai iubită echipă din România. Până ce vom întâlni o echipă de Liga I, mai avem de jucat un meci, cu ALRO Slatina. Prioritatea noastră e să ne impunem împotriva celor de Liga a II-a”, a precizat Corvin Popescu. În contextul în care Damila va câştiga runda a cincia a Cupei României, ar fi şi păcat ca, dintre toate echipele angrenate în Liga I, jucătorii lui Dan Niţu să întâlnească una precum Victoria Brăneşti, Gloria Bistriţa sau Gaz Metan Mediaş, mai ales că Vâlcea are de-a face cu o performanţă istorică la acest nivel. (L.C.)

CUPA ROMÂNIEI
Programul meciurilor din turul al V-lea

• Marţi, 7 septembrie
RAPID CFR SUCEAVA (Liga a III-a) – CEAHLĂUL P. NEAMŢ (Liga a II-a)
FCM BACĂU (Liga a III-a) – PETROLUL PLOIEŞTI (Liga a II-a)
UNIREA SLOBOZIA (Liga a III-a) – VIITORUL CONSTANŢA (Liga a II-a)
ACS BERCENI (Liga a III-a) – ASTRA II GIURGIU (Liga a II-a)
CHIMIA BRAZI (Liga a III-a) – CONCORDIA CHIAJNA (Liga a II-a)
FC HUNEDOARA (Liga a III-a) – GAZ METAN CFR CRAIOVA (Liga a II-a)
GLORIA ARAD (Liga a III-a) – MINERUL LUPENI (Liga a II-a)
LĂPUŞUL TG. LĂPUŞ (Liga a IV-a MARAMUREŞ) – FC SILVANIA (Liga a II-a)
DAMILA MĂCIUCA (Liga a IV-a VÂLCEA) – ALRO SLATINA (Liga a II-a)
LUCEAFĂRUL II ORADEA (Liga a IV-a BIHOR) – ACU ARAD (Liga a II-a)

• Miercuri, 8 septembrie
DUNĂREA GALAŢI (Liga a II-a) – DELTA TULCEA (Liga a II-a)
JUVENTUS BUCUREŞTI (Liga a II-a) – FC ARGEŞ (Liga a II-a)
CS OTOPENI (Liga a II-a) – FC SNAGOV (Liga a II-a)
VOINŢA SIBIU (Liga a II-a) – UNIREA ALBA IULIA (Liga a II-a)

* toate partidele din această fază încep la ora 16.30 * echipele învingătoare se vor califica în şaisprezecimi, atunci când se vor duela, pe 22 septembrie, cu cele 18 formaţii din Liga I

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button