Politica

Liberalii, dezamăgiţi de PSD

Buican Cristian09Liberalii sunt dezamăgiţi de modul în care social-democraţii se opun guvernului condus de premierul Emil Boc. Deputatul Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea, susţine că PSD a preferat să facă declaraţii politice, ca în campania electorală, în loc să facă tot posibilul să dea jos guvernul incompetent condus de Boc.

„Din păcate, PSD a ales să intre în campania electorală pentru alegerile din 2012, în loc să contribuie la dărâmarea Guvernului condus de Emil Boc. În acest fel, PSD contribuie la continuarea torturării poporului român”, a apreciat parlamentarul.
„Nu e vorba despre vreo animozitate între preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi Ponta sau o altă persoană din conducerea PSD. Dar evident că în conducerea PSD sunt personaje care nouă, liberalilor, nu ne sunt simpatice, pentru că sunt personaje istorice şi în legătură cu acea istorie a lor şi a noastră amintirile nu sunt plăcute. Probabil că Victor Ponta nu se numără printre ei… Şi încă ceva: din punct de vedere al atitudinilor politice, într-adevăr s-a ajuns într-un punct care necesită nişte decizii şi la noi, după cum vedem că la ei s-au luat”, a adăugat deputatul Buican.
Liderul liberal mai susţine că, în momentul de faţă, existau două variante: fie ca PNL să încerce împreună cu PSD să găsească o formulă democratică pentru înlăturarea actualei puteri, fie să stea deoparte şi să „crească în sondaje”. În opinia sa, PSD a ales deja variantă din urmă. „Încercăm să facem asta acum, sau stăm deoparte şi facem socoteli de partid. Opţiunea PSD-ului condus de Victor Ponta – a devenit clară pentru toată lumea – este aceea de a face politică strict electorală, de partid. În cazul ăsta nu avem decât să luăm şi noi act, pentru că nu putem face de unii singuri ceea ce se putea face în doi”, a mai spus parlamentarul.
Dacă liberalii par să fi renunţat la ideea unei alianţe preelectorale alături de PSD, social-democraţii spun că este nevoie de acţiuni comune ale opoziţiei, pentru a determina căderea Guvernului Boc. Numai că ambele formaţiuni se feresc să vorbească despre o posibilă colaborare după alegeri. Victor Ponta speră ca în primăvara viitoare să aibă loc alegeri anticipate, care să aducă PSD la guvernare.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button