Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Politica

Liberalii cred că indignarea lui Băsescu faţă de Guvern este falsă

Atât Crin Antonescu, preşedintele PNL, cât şi deputatul Cristian Buican, liderul liberalilor vâlceni, cred că în PD-L nu se întâmplă lucruri importante pe care Traian Băsescu să nu le poată controla.

Mesajele privitoare la „bolşevizarea PDL” pe care Băsescu le-a făcut la începutul săptămânii sunt ipocrite, cred liderii PNL. „Eu nu îmi închipui că în PDL se întâmplă lucruri de o asemena importanţă, pe care Băsescu să nu le poată controla. Indignarea lui mi se pare falsă”, a explicat Antonescu, după ce Băsescu a criticat, în această săptămână, votul pe liste pe care PDL vrea să-l utilizeze la alegerile interne. În linii mari, acelaşi punct de vedere l-a avut şi deputatul Cristian Buican. În privinţa majorării pragului electoral la 10%, o propunere a preşedintelui Traian Băsescu, parlamentarul a apreciat că este, de fapt, o falsă problemă. „Cu aceşti 10%, să fim sinceri, nu am face decât să scoatem UDMR-ul. Nu cred că e o ţintă pentru viaţa politică românească”, a spus preşedintele liberalilor vâlceni. În opinia sa, calitatea vieţii politice româneşti nu depinde de sistemul electoral, ci de mecanismele interne de selecţie şi promoţie a cadrelor din fiecare partid. În legătură cu alegerile într-un tur sau două, liberalii cred că ipoteza aceasta a stârnit mai mulţi fiori în PNL decât era cazul. „Actuala lege e foarte blamată pentru faptul că poţi câştiga mandatul de pe locul trei, ceea ce chiar nu este în regulă”, au adăugat reprezentanţii PNL. Pe de altă parte, au mai subliniat liberali, ea răspunde foarte clar reprezentativităţii la nivel naţional.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button