Politica

Dorel Jurcan, favorit în competiţia pentru preşedinţia PD-L Vâlcea

Democrat-liberalii vâlceni au început deja pregătirile pentru competiţia internă. În lupta pentru şefia organizaţiei, până acum, au intrat senatorul Dorel Jurcan şi Romulus Bulacu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

În urmă cu câteva săptămâni, Dorel Jurcan devenise ţinta unor atacuri fără precedent, la un moment dat, în unele medii, discutându-se chiar despre pregătirea linşării sale din punct de vedere politic. În acel moment, se auzea că totul i s-ar trage de la câţiva dintre rivalii săi interni, interesaţi şi ei de preşedinţia PD-L Vâlcea. Ba mai mult, loviturile sub centură pe care acesta le primea constant veneau de la o parte din presa portocalie, lucru ce întărea suspiciunile în acest sens. Pe parcurs, însă, ceva s-a întâmplat, iar parlamentarul a fost lăsat în pace. Bănuim că Dorel Jurcan s-a prins de figură şi, în timp util, a discutat cu liderii de la Bucureşti ai partidului. Imediat după aceea, directorul unui post PD-L şi-a îndulcit brusc tonul în ceea ce-l priveşte pe senator, iar pe site-ul acestuia nu au mai apărut mizerii la adresa liderului interimar al organizaţiei. Tot de atunci, s-au oprit şi bârfele care alimentau un conflict inexistent între Dorel Jurcan şi Mircia Gutău. În perioada respectivă, pe anumite filiere, s-a lansat zvonul că, în timpul unei excursii la schi, în Austria, parlamentarul ar fi vorbit negativ şi jignitor la adresa fostului primar al Râmnicului. Simţind ce se urmăreşte, Dorel Jurcan a organizat o conferinţă de presă în care a demontat această tâmpenie. În paralel, şi Mircia Gutău a fost informat că povestea ajunsă la urechile sale a fost una fabricată, motiv pentru care şi el şi-a schimbat atitudinea faţă de Dorel Jurcan, revenind la sentimentele bune de dinainte faţă de senator.
Astfel că, de la un pas de a fi „masacrat”, Dorel Jurcan a revenit pe o poziţie de forţă în partid. De altfel, surse din interiorul PD-L îl dau drept favorit în competiţia internă. Pedeliştii cu care am stat de vorbă ne-au precizat că aceasta este cea mai bună situaţie: Dorel Jurcan să rămână lider al organizaţiei judeţene şi să candideze pentru un nou mandat de parlamentar, iar lui Romulus Bulcau să i se asigure candidatura la funcţia de preşedinte al CJ Vâlcea, în perspectiva alegerilor locale din 2012.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button