Diverse

Laurenţiu Brănescu, printre cei mai buni jucători din naţionala Under 17

* tinerii fotbaliştii români au obţinut trei victorii în Belarus, acolo unde s-a disputat turneul preliminar care a contat pentru calificarea în play-off-ul Campionatului European de juniori

Săptămâna trecută, tânărul portar vâlcean Laurenţiu Brănescu a participat cu naţionala Under 17 a României la turneul preliminar care a contat pentru calificarea în play-off-ul Campionatului European de juniori. Meciurile s-au disputat în Belarus, acolo unde tricolorii au înfruntat reprezentativele similare din Kazahstan, Liechtenstein şi, bineînţeles, pe cea a ţării gazdă. Echipa României, pregătită de Adrian Văsâi, a obţinut trei victorii la acest turneu şi s-a calificat en-fanfare în faza următoare a preliminariilor. La finele turneului din Belarus, tricolorii au ocupat primul loc în clasamentul final, cu maxim de puncte (9) şi cu un golaveraj incredibil: 12-0!

Portarul vâlcean a închis poarta tricolorilor

Mai întâi, marţi, 21 septembrie, România a trecut cu 1-0 de Kazahstan (gol marcat de Claudiu Bumba în minutul 6). Ulterior, joi, 23 septembrie, a urmat succesul cu Liechtenstein (9-0), golurile purtând semnătura jucătorilor Fabian Himcinschi (în minutele 10, 12, 40, 74 şi 78), Darius Buia (30), Claudiu Bumba (53), Andrei Vaştag (59) şi Iulian Roşu (80). În fine, duminică, 26 septembrie, tricolorii au învins şi naţionala ţării gazdă, cu scorul de 2-0 (ambele goluri fiind marcate de Fabian Himcinschi, în minutele 37 şi 54).
Portarul CSM-ului, Laurenţiu Brănescu (care a îndeplinit rolul de căpitan al echipei noastre) a evoluat titular în toate cele trei partide jucate de naţionala Under 17 a României în Belarus. Vâlceanul s-a aflat între buturi pe toată durata meciurilor cu Kazahstan şi Belarus, însă în duelul cu Liechtenstein a fost schimbat de antrenorul Adrian Văsâi cu rezerva George Şerban, în minutul 55, atunci când scorul tricolorii conduceau deja cu 5-0.

România îşi află viitoarele adversare pe 30 noiembrie

În această fază a competiţiei, din cele 13 grupe de câte 4 echipe, au mers mai departe primele două clasate, precum şi cele mai bune naţionale care au ocupat locul 3. În play-off, se vor alcătui şapte grupe de câte 4 formaţii, din care se vor califica la turneul final doar echipele de pe prima poziţie.
România îşi va afla adversarele din următoarea fază a competiţiei cu ocazia tragerii la sorţi care va avea loc pe data de 30 noiembrie. Cele şapte echipe care vor câştiga grupele din play-off, împreună cu naţionala ţării gazdă, Serbia, îşi vor disputa laurii europeni la această categorie de vârstă între 3 şi 15 mai 2011.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button