Liga II

Lanterna roşie nu mai luminează în Zăvoi

* echipa antrenată de Sorin Bucuroaia şi Dumitru Teleşpan a obţinut cea de-a doua victorie consecutivă din acest sezon şi a părăsit ultimul loc al clasamentului

CSM Rm. Vâlcea şi-a trecut în cont cea de-a doua victorie din acest sezon, după ce a învins sâmbăta trecută pe ACSMU Poli Iaşi, în Zăvoi, cu scorul de 3-1. Pentru a doua oară consecutiv, „municipalii” au fost însă nevoiţi să revină de la 0-1, dovedind astfel că pe lângă omogenitate au căpătat şi o tărie de caracter specifică, de regulă, marilor echipe. Graţie acestui succes, trupa antrenată de Sorin Bucuroaia şi Dumitru Teleşpan a părăsit ultimul loc al clasamentului Seriei a II-a.

Golul lui Posteucă a contat din punct de vedere moral

După un sfert de oră de tatonare, vâlcenii au fost primii care au periclitat poarta adversă, dar Posteucă a luftat în colţul careului de 6 metri, deşi rămăsese singur cu portarul Anghelache. Replica ieşenilor nu a întârziat să apară, aceştia deschizând scorul în minutul 32, atunci când Pălimaru a înscris cu capul, de la 8 metri, după o centrare perfectă a lui Gado: 0-1. Golul încasat a turnat plumb în picioarele vâlcenilor, care şi-au revenit greu din şoc, iar oaspeţii au mai avut două bune oportunităţi de a majora diferenţa de pe tabela de marcaj. Mai întâi, în minutul 40, Gado a prins o „torpilă” de la 20 de metri, dar Tufişi a respins mingea de sub transversală. Ulterior, Pălimaru a reluat slab cu capul din interiorul careului de 16 metri, fără probleme însă pentru experimentatul portar vâlcean. Când nimeni nu se mai aştepta, la ultima fază de joc a primei reprize, vâlcenii au restabilit egalitatea prin Posteucă, fundaşul CSM-ului marcând cu o lovitură de cap din 10 metri, după un corner executat de Balauru, astfel că cele două echipe au intrat la egalitate la vestiare (1-1).

Vâlcenii au dat loviturile de graţie pe contraatac

Ieşenii au avut iniţiativa în prima jumătate a reprizei secunde, dar dominarea a fost una sterilă, fără ocazii clare de gol. Doar Manea l-a pus cu adevărat la treabă pe Tufişi, atunci când a şutat puternic de pe linia careului de 16 metri. În minutul 75, vâlcenii au profitat din plin de spaţiile libere rămase în defensiva adversă, Balauru a scăpat pe contraatac, a ajuns singur cu portarul advers, care l-a „cosit” în suprafaţa de pedeapsă, iar centralul Adrian Stănescu din Popeşti-Leordeni a dictat fără ezitare penaltiul de rigoare, pe care Marius Mitu l-a transformat cu siguranţă: 2-1. Ieşenii au avut o ultimă tresărire în minutul 82, atunci când Alin Tene a şutat din întoarcere, din 14 metri, dar Tufişi a avut o intervenţie fantastică, respingând mingea în faţă, de unde fundaşii vâlcenii au îndepărtat pericolul. În ultimul minut de joc, o pasă genială a tânărului Florin Pârvu l-a pus într-o postură ideală pe vârful Marius Rădulescu, care l-a driblat până şi pe portarul Anghelache, înscriind cu un şut năpraznic sub transversală: 3-1.
Au evoluat pentru CSM: Tufişi – Tomozei, Posteucă (60’ Diţă), Kutlacik, Fl. Sandu, Balauru (85’ Fl. Pârvu), I. Popescu, M. Mitu, Ad. Ganea, M. Rădulescu, B. Geantă (35’ C. Vasile).

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button