Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Diverse

La turneul final rezervat junioarelor III, care s-a disputat la Bucureşti,

Handbalistele de la Energetic au ratat podiumul

* prezentă de asemenea la competiţia din Capitală, echipa HC Oltenia s-a clasat pe locul 6

Şcoala de handbal vâlceană continuă să se numere printre cele mai apreciate din ţara noastră, iar acest lucru este evidenţiat de rezultatele de la nivel juvenil. Titlul naţional cucerit de formaţia Grupului Şcolar Energetic, în Campionatul Naţional de junioare IV, reprezintă cea mai bună dovadă în acest sens.
Remarcabil s-au comportat, chiar dacă nu au cucerit medalii, şi cele două echipe prezente la turneul final al Campionatului Naţional rezervat junioarelor III (Grupul Şcolar Energetic şi HC Oltenia). La întrecerea desfăşurată la jumătatea lunii iunie, la Bucureşti, fetele antrenate de Aurelian Roşca şi Ionel Gheorghe au ocupat locul 4, iar elevele Mariei Ciulei s-au clasat pe locul 6.

Elevele Mariei Ciulei nu s-au calificat în semifinale

Repartizate în Seria I, tinerele handbaliste de la Energetic au învins de două ori (cu 27-25 pe CSŞ Galaţi şi cu 24-22 pe CSŞ 2 Baia Mare), fiind la rândul lor înfrânte o dată, de LPS Brăila (cu scorul de 21-27). Graţie acestor rezultate, vâlcencele s-au calificat în semifinalele turneului final de pe locul secund, prima poziţie fiind ocupată chiar de brăilence.
Din păcate, în cealaltă serie, jucătoarele de la HC Oltenia au ocupat doar locul 3 şi au ratat astfel prezenţa în penultimul act al competiţiei. Echipa antrenată de Maria Ciulei a pierdut primul meci (28-32 cu CSŞ 2 Bucureşti), l-a câştigat pe al doilea (35-29 cu CSŞ Petroşani), pentru ca în al treilea joc să remizeze cu AS Şc. 181 SSP Bucureşti (28-28). HC Oltenia a fost depăşită ulterior, în meciul pentru locurile 5-6 şi de CSŞ Galaţi cu scorul de 33-26.

Trupa de la Energetic, depăşită de echipele din Capitală

Deşi existau şanse ca fetele de la Energetic să facă faţă handbalistelor de la AS Şc. 181 SSP Bucureşti (prin prisma faptului că echipa din Capitală nu reuşise să treacă nici măcar de HC Oltenia în meciul din grupă), jucătoarele pregătite de Aurelian Roşca şi Ionel Gheorghe au fost înfrânte categoric în duelul din semifinale (14-27). În aceste condiţii, vâlcencele au jucat doar finala mică, pe care au pierdut-o de asemenea, în faţa celeilalte echipe bucureştene (CSŞ 2), cu scorul de 23-20.
Titlul naţional a fost cucerit de echipa organizatoare a turneului final, AS Şc. 181 SSP Bucureşti, care a învins, după două reprize de prelungiri, pe LPS Brăila (35-33).

Două jucătoare vâlcene, în echipa ideală a turneului final

* portarul Izabela Roşca (HC Oltenia) şi pivotul Florentina Craiu (Gr. Şc. Energetic) s-au numărat printre remarcatele competiţiei din Bucureşti

Chiar dacă nu s-au numărat printre medaliate, cele două echipe vâlcene au reuşit să propulseze câte o jucătoare în echipa turneului final de la Bucureşti. Portarul Izabela Roşca (HC Oltenia) şi pivotul Florentina Craiu (Energetic) şi-au câştigat câte un loc în „şaptele ideal”. În plus, prima dintre acestea a cucerit şi titlul de cel mai bun portar al turneului.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button