Alte sporturi

Karateka vâlceni se pregătesc pentru Cupa României

Recent, Şcoala cu clasele 1-8 „Anton Pann” din Rm. Vâlcea a găzduit cea de-a patra ediţie a Cupei Tinere Speranţe la karate. Competiţia a fost organizată sub egida FRKM, cu sprijinul IŞJ Vâlcea şi Primăriei Râmnicului. Potrivit antrenorului Mihai Ioniţă, sponsori ai evenimentului au fost Enduro, prin intermediul lui Silviu Vasilescu şi firma Ansett Logistic, reprezentată de Adelina Otea. Concursul rezervat categoriilor de vârstă cuprinse între 6 şi 17 ani s-a bucurat de prezenţa unui număr de aproximativ 230 de sportivi proveniţi de la nouă cluburi.
„Cea mai numeroasă participare a fost la 8-9 ani, pentru că aceasta este categoria care ne interesează pe noi cel mai mult. La această vârstă, copiii au cea mai mare capacitate de a se forma pentru participarea la diferite competiţii”, ne-a declarat Mihai Ioniţă.
În funcţie de rezultatele obţinute, ordinea cluburilor în clasamentul final a fost stabilită astfel: 1. CSŞ – CS „Ioniţă Sport Center”, 2. CS Bushi – LPS „Petrache Trişcu”, 3. CS Saishin Rm. Vâlcea şi 4. CS Chimia.
„Obiectivele competiţiei au fost atinse şi sper că în timp, va căpăta un caracter tradiţional”, a adăugat antrenorul.
Următoarea competiţie pentru care se pregătesc elevii lui Mihai Ioniţă va avea loc pe data de 5 iunie, la Craiova. Este vorba despre Cupa României pe stilul Shotokan, la care vor participa toate cluburile de performanţă din ţară. Întrecerea va aduna la start karateka încadraţi la categoriile de vârstă cuprinse între copii şi seniori. Concursul din Bănie va avea şi un rol de selecţie pentru Campionatul Mondial de Shotokan, care va avea loc în această vară, în Turcia. (O.D.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button