Politica

Joi, Dorin Dobrişan şi Ovidiu Ciogescu ar putea fi eliberaţi

… dacă judecătorii de la Curtea de Apel Piteşti consideră oportun acest lucru

După cum vă informam încă de miercuri, 1 septembrie, prin intermediul versiunii on-line a publicaţiei noastre, există mai multe speculaţii legate de arestarea directorului ABA Olt, Dorin Dobrişan, şi a omului de afaceri Ovidiu Ciogescu, proprietarul firmei ElectroVâlcea.
Unul dintre scenarii duce în zona luptelor din interiorul PD-L pentru puterea politică şi economică din spaţiul subcarpatic. Ca să fim ceva mai exacţi, se presupune că Dorin Dobrişan şi Ovidiu Ciogescu ar fi intrat pe un teren minat, în zona Obârşia Lotrului, unde îşi desfăşoară afacerile firme apropiate Palatului Cotroceni. O altă ipoteză se referă la un presupus act de răzbunare al unui pedelist care, în ultimul an, a căpătat o putere incredibil de mare şi care îl luase în vizor pe Dobrişan atunci când, în anumite cercuri, despre acesta începuse să se discute ca despre un viitor prefect.
Indiferent cât de mult sau puţin sâmbure de adevăr este în toate aceste speculaţii, este limpede că Dorin Dobrişan a deranjat pe cineva cu foarte multă putere.
Vă reamintim că, pe 2 septembrie, Tribunalul Argeş a hotărât arestarea preventivă a celor doi inculpaţi pe termen de 29 de zile. Potrivit comunicatului DNA, în perioada februarie 2006 – noiembrie 2008, în baza unor înţelegeri frauduloase, inculpatul Dobrişan Dorin, în calitate de director al sucursalei Rm. Vâlcea a CEC BANK S.A (societate cu capital integral de stat) a semnat o serie de contracte de lucrări şi de prestări servicii atribuite în condiţii nelegale societăţii SC ELECTROVÂLCEA SRL, administrată de inculpatul Ciogescu Ovidiu-Eugen. „Suma totală decontată se ridică la peste 1 milion de lei. De asemenea, în perioada 27 decembrie 2005 – 24 decembrie 2008, SC ELECTROVÂLCEA SRL a beneficiat din partea unităţii bancare menţionate de o linie de credit acordată iniţial în cuantum de 1.000.000 lei şi suplimentată ulterior la suma de 5.500.000 lei, cu prelungirea perioadei de rambursare. Suplimentarea succesivă a liniei de credit s-a făcut cu încălcarea, de către inculpatul Dobrişan Dorin, a normelor bancare interne. În schimbul „serviciilor” făcute în calitatea sa de director al Sucursalei CEC BANK S.A. Rm. Vâlcea şi respectiv de preşedinte al Comitetului de credite, Dobrişan Dorin a primit cu titlu de mită, de la Ciogescu Ovidiu-Eugen, 4 autoturisme de lux achiziţionate în sistem leasing, cu o valoare estimata la 202.000 euro.
La data de 16 noiembrie 2007, inculpatul Dobrişan Dorin, în calitate de preşedinte al comitetului de credite din cadrul Sucursalei CEC BANK Vâlcea şi-a aprobat şi a contractat un credit de nevoi personale de la aceeaşi sucursală în cuantum de 1.200.000 lei, credit pe care nu l-a mai achitat. Pentru obţinerea creditului inculpatul a folosit documente falsificate”, se mai arată în document.
DNA mai informează că, în cauză, se mai efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane. Surse judiciare ne-au precizat că, joi, la ora 8.30, Curtea de Apel Piteşti va soluţiona cererile de recurs înaintate de avocaţii celor doi inculpaţi.
În traducere, asta înseamnă că, joi, Dorin Dobrişan şi Ovidiu Ciogescu ar putea fi eliberaţi, urmând ca cercetările să continue faţă de aceştia fără ca ei să fie menţinuţi în arest.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button