Politica

Ion Matei, liderul municipal al PSD, începe să revină cu picioarele şi dezvăluie marile tunuri ale Puterii

Banii de pe fundul puşculiţei râmnicenilor, mătrăşiţi către firmele PD-L

La şedinţa de Consiliu Local, organizată săptămâna trecută la Râmnicu Vâlcea, ni s-a confirmat bănuiala că Ion Matei, liderul municipal al PSD, ştie foarte multe lucruri despre marile tunuri date de pedelişti, însă, preferă să facă dezvăluiri în acest sens doar atunci când se enervează sau are un interes ascuns.

Deşi social-democraţilor din Râmnicu Vâlcea nu le face deloc plăcere să le criticăm liderul, am constatat că e bine să-l ţinem în priză pe Ion Matei şi să-i reamintim acestuia, de fiecare dată când avem ocazia, că reprezintă Opoziţia în municipiu, iar datoria pe care o are este aceea de a urmări cu maximă atenţie dacă Puterea îşi respectă sau nu promisiunile din campanie. Drept dovadă, de câteva săptămâni, cam de când am început şi noi să-l readucem cu picioarele pe pământ, acesta este mult mai vocal şi mai vizibil în şedinţele parlamentului local, ridicând problemele comunităţii aşa cum este normal.
Bunăoară, la ultima dezbatere legată de investiţiile din oraş, alături de colegul său de partid, Mihai Persu, liderul social-democrat a semnalat faptul că reprezentanţii PD-L din CL şi din conducerea Primăriei Râmnicului se folosesc de bugetul local pentru a hrăni firmele pedeliste. În acest sens, consilierii PSD au vorbit despre sursele de finanţare ale proiectului privind modernizarea Căii lui Traian, efort ce trebuia susţinut de Ministerul Dezvoltării Regionale, nicidecum din fondul de rezervă al municipiului. Ion Matei a reamintit că această investiţie a început datorită promisiunii Elenei Udrea, care a garantat că Guvernul va aloca fondurile necesare. De curând, însă, aceasta s-a răzgândit, transmiţându-le pedeliştilor din Râmnicu Vâlcea că nu mai sunt bani. Probabil că trebuiau direcţionaţi către celebrele patinoare de milioane de euro, despre care presa centrală a tot relatat. Ion Matei a mai spus un lucru interesant: patronatul Delta ACM, firma care execută lucrările de la Râmnicu Vâlcea, se află într-o mare prietenie cu ministrul Udrea, lucru care ar explica multe şmecherii din această afacere. „În fondul de rezervă al municipiului Râmnicu Vâlcea erau 19 miliarde de lei. Dând 10 acestei firme, mai rămân doar 9. Doamne fereşte de vreo problemă gravă, de vreo calamitate, că nu ştiu cu ce s-ar mai putea interveni!? În plus, aş reaminti că o bună parte din sumele colosale cheltuite pentru această investiţie s-au consumat pe pavele. Asta în condiţiile în care, anul trecut s-au asfaltat trotuarele de pe Calea lui Traian”, a semnalat social-democratul. El a lăsat să se înţeleagă, totodată, că unul dintre motivele pentru care râmnicenii l-au ales pe Romeo Rădulescu, candidatul PD-L, în funcţia de primar al Râmnicului, a fost şi acela că pedeliştii au spus în campanie că numai un primar de la Putere ar fi băgat în seamă de Guvern. Ori, iată că Executivul nu dă doi lei nici pe primarul PD-L de la Râmnicu Vâlcea, nici pe comunitatea de aici, retrăgând cu uşurinţă finanţarea unui proiect extrem de important.

Articole Similare

One Comment

  1. Borduri, pavele si carpaceli de milioane de euro, iar Ramnicul de ineaca la fiecare potop. Curtile oamenilor sunt inundate din pricina canalelor subdimensionate. Poate ca onorabilul nostru primar va muta Aqua Parkul pe str Ferdinand, cucerita de ape, sau in vreun pasaj inundat, daca apa tot e gratis…

Lasă un răspuns

Back to top button