Administratie

Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean, informează că, săptămâna viitoare,

Cilea IonLucrările şi proiectarea pârtiei de schi de la Vidra vor fi scoase la licitaţie

Consiliul Judeţean Vâlcea şi Consiliile Locale ale comunelor Voineasa şi Vaideeni s-au asociat încă de la începutul anului 2009 în vederea întocmirii documentaţiilor necesare obţinerii finanţării pentru proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de agrement în staţiunea turistică Voineasa”.
Acest proiect, cuprins în platforma electorală a preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea din mai 2008, vizează dezvoltarea infrastructurii de agrement din staţiunea turistică Voineasa, în scopul punerii în valoare a patrimoniului natural montan, practicării sporturilor de iarnă la nivelul standardelor internaţionale, precum şi în vederea exploatării resurselor turistice în toate anotimpurile.
Începutul anului 2010 a încununat cu succes demersurile autorităţilor vâlcene prin includerea acestui proiect în lista investiţiilor ce se vor finanţa de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în acest an.
Deşi valoarea iniţială a investiţiei era de circa 13.200.000 euro, s-au făcut eforturi deosebite pentru includerea în această investiţie a unei telegondole şi a unei parcări automatizate în zona obiectivului de investiţie astfel încât noua valoare aprobată a  investiţiei a crescut la 34.000.000 euro.
Pe parcursul diferitelor faze de avizare a documentaţiilor tehnice aferente acestui obiectiv de investiţie au fost întâmpinate numeroase obstacole.
În acest sens, Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean, a declarat: „Realizarea domeniului schiabil din judeţul Vâlcea a intrat în linie dreaptă. După eforturi şi intervenţii susţinute timp de doi ani, în care am urmărit îndeaproape fiecare etapă de avizare a acestei investiţii, am obţinut toate acordurile necesare aprobării Planului Urbanistic Zonal, iar acum, pentru investiţia propusă prin proiect a fost emisă decizia definitivă de încadrare în etapa evaluării impactului asupra mediului. Mai mult, la începutul săptămânii viitoare se va demara procedura de achiziţie publică de lucrări şi proiectare, prin publicarea anunţului de intenţie în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice – SEAP. În aceste condiţii, vom căuta soluţii de identificare a surselor de finanţare pentru această investiţie majoră, având în vedere că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va asigura şi deconta cheltuielile aferente proiectului doar după prezentarea situaţiilor de lucrări, a facturilor şi ordinelor de plată care confirmă achitarea acestora”.

Articole Similare

One Comment

  1. pai ar trebui sa se ocupe de licitaite Amza, caci el e cel mai bun in licitatii…………..fiind sef la licitatii de doi ani……..si o sa vedeti atunci proceduri bine gandite….

Lasă un răspuns

Back to top button