Fără categorieCaleidoscopAlte sporturi

„Invazie” de boxeri la Gala „Mănuşa Carpaţi”, de la Horezu

gala box* peste 100 de sportivi au luat parte la competiţia organizată cu ajutorul primarului Ilie Fîrtat

În week-end-ul trecut, la Horezu, în sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu”, s-a desfăşurat prima ediţie a galei de box „Mănuşa Carpaţi”. La aceasta au luat parte peste 100 de sportivi, din judeţ, dar şi din ţară. Au fost prezenţi pugilişti din Craiova (de la echipele pregătite de Joiţa, Marc, Cucu şi Fântână), de la Oneşti, de la CS Câmpulung Muscel, de la Tg. Jiu (sportivi antrenaţi de Geică şi Neamţu), de la Rovinari, de la Bucureşti, precum şi de la CS Chimia şi ACS Flacăra Horezu. În total s-au desfăşurat 56 de meciuri, unul mai atractiv decât altul. Sportivii vâlceni au avut o comportare bună.

Printre cei care s-au impus în ring s-au regăsit: Liviu Bîgu (categoria 32 kg), Matei Radovan (46 kg), Ionuţ Puşera (47 kg), Nelu Mugescu (43 kg), Eduard Tănăsie (56 kg), Dan Rizoiu (70 kg) şi Leonard Ungureanu (60 kg), care sunt legitimaţi la ACS Flacăra Horezu. De la acelaşi club au mai boxat: Costi Mătăcuţă, Mădălin Bîscu, Ion Pătruţ şi Ciprian Grozavu. De la CS Chimia, dintre sportivii lui Gheorghe Mugescu, au avut o evoluţie bună, care dă încredere pentru viitor: Ciprian Dumitru (45 kg / junior), Vasile Mitiţă (50 kg), seniorul Adrian Dîrlă (68 kg), Robert Croitoru (64 kg) şi Ionuţ Macovei (61 kg). Deşi au avut adversari puternici, aceştia au reuşit să facă faţă ritmului, spre bucuria şi poate chiar surprinderea, în unele cazuri, ale antrenorului Mugescu. La final, câştigătorii au primit medalii şi diplome din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, care l-a avut ca reprezentant la Horezu chiar pe directorul Bogdan Marinescu, dar şi câte o farfurioară personalizată, bineînţeles, din ceramică. Această gală, care s-a bucurat de un real succes, a fost susţinută de Consiliului Local şi Primăria Horezu, cu largul concurs al primarului Ilie Fîrtat, cel care, în plus, le-a asigurat pugiliştilor vâlceni masă şi cazare, la o pensiune din oraş. Gheorghe Mugescu a ţinut să-i mulţumească, pe această cale, edilului din Horezu, Ilie Fîrtat, precum şi DJST, directoarei liceului din localitate, dar şi prietenilor săi, Doru Bîgu şi Gigi Vâlcea, care l-au ajutat să ducă această „provocare” la bun sfârşit.

Vicepreşedintele FR Box, „Mister KO” Alec Năstac, a supravegheat competiţia din oraşul ceramicii

Astfel, pentru două zile, oraşul ceramicii a fost împânzit de pugilişti. Printre cei prezenţi s-a regăsit şi vicepreşedintele Federaţiei Române de Box, fostul campion naţional de la categoria 75 kilograme, medaliat la Campionatul European, la Campionatul Mondial şi chiar la Olimpiadă, Alec Năstac, supranumit şi „Mister KO”. Reclama şi-a făcut-o prin anii ’70, când făcea ravagii în ring. Din cele 300 de meciuri de la amatori, 200 le-a câştigat prin KO. Acesta a fost delegat să supervizeze gala de la Horezu de către preşedintele FR Box, Vasile Cîtea. În oraşul ceramicii ar mai fi trebuit să vină reprezentanţii lotului olimpic al României, dar şi o echipă de boxeuri din Italia. Aceştia nu au mai ajuns la „Mănuşa Carpaţi”, însă au promis că se vor revanşa cu următoarea ocazie. (S.S.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button