Diverse

Între dezinteres şi pasiune la Cupa “Hagi Danone” – faza zonală de la Rm. Vâlcea

CSM-ul n-a prins loc în finală!

* Şcolarii lui Grecu s-au calificat la turneul final

Râmnicul a fost timp de două zile gazda unei faze zonale a competiţiei organizate sub numele de Cupa Hagi Danone. Organizatorii, darnici cu unii şi indiferenţi cu alţii au avut parte de exact ceea ce au oferit: interes din partea unora şi dezinteres din partea altora.
În paralel cu întrecerile destinate cluburilor înscrise în competiţie a existat şi o întrecere destinată şcolilor.

Aripi Piteşti şi-a luat zborul spre Constanţa

În întrecerea destinată cluburilor s-au calificat la „zona” din Zăvoi echipele CSO Filiaşi (Dolj), Petrolul Moreni (Dâmboviţa), CSM Rm. Vâlcea (Vâlcea) – acestea făcând parte dintr-o grupă; Aripi LPS Piteşti (Argeş), CSŞ Caracal (Olt) şi CSŞ Alexandria (Teleorman) – din cealaltă grupă. În urma meciurilor disputate în grupe, echipele CSŞ Caracal şi Petrolul Moreni s-au clasat pe locurile 3 şi au părăsit competiţia. În semifinale piteştenii au făcut scor cu CSM Rm. Vâlcea, iar CSO Filiaşi a trecut la limită de CSŞ Alexandria. Finala a fost una de-a dreptul umilitoare pentru doljeni, echipa din Filiaşi fiind învinsă cu 13-0 de către Aripi LPS Piteşti, argeşenii obţinând astfel dreptul de participare la turneul final de la Constanţa. De părţile bune ale competiţiei s-a ocupat Gabi Mangalagiu, coordonator al organizatorilor pentru întrecerea cluburilor.

Şcoala „I.Gh. Duca”, cea mai bună din judeţ

Spuneam că în paralel cu întrecerile destinate echipelor de club (profesioniştilor) a mai fost şi o întrecere de amatori destinată copiilor nelegitimaţi, elevi ai diferitelor şcoli vâlcene. Pentru că organizarea a lăsat de dorit – nefiind o conferinţă de presă înainte sau după, ci doar un moment în care, la final, Gheorghe Hagi a răspuns întrebărilor presei pe stadion – nu putem să vă oferim amănunte despre faptul că la competiţie au fost anunţate mai multe şcoli participante, dar de prezentat a venit doar cine a vrut! Cel puţin şapte echipe şcolare au refuzat să ia parte la competiţia făcută parcă doar pentru unii!
Aşa se face că, de exemplu, nu s-au prezentat: Şcoala Ioneşti, Liceul Teoretic Băbeni şi Şcoala nr. 8 din Rm. Vâlcea, iar Şcoala „Anton Pann” a câştigat primul meci prin neprezentarea celor din Ioneşti, iar în optimi n-a avut adversară, astfel că s-a calificat în sferturi fără să joace vreun meci!!! Acolo a fost învinsă cu 5-2 de echipa Şcolii „Nicolae Bălcescu” Drăgăşani.
Dacă această proastă organizare trebuia subliniată, să spunem că pe site-ul întrecerii figurează drept coordonator al întrecerii destinată şcolilor profesorul Constantin Teofilescu şi nu putem să-i dăm notă de trecere, chiar dacă are susţinere politică.
Sarea şi Piperul competiţiei şcolare – căci au existat şi părţi bune – au fost oferite de echipele Şcolii „I.Gh. Duca” din Rm. Vâlcea, Şcolii „Nicolae Bălcescu” Drăgăşani, Grupului Şcolar „Preda Buzescu” Berbeşti şi Liceului Teoretic Brezoi, două dintre acestea ajungând prin victorii meci de meci pe teren, nu la „masa verde” să dispute finala. S-a impus cu scorul de 2-1 echipa din Rm. Vâlcea, antrenată de profesorul Silviu Grecu, elevii săi, buni înotători de altfel pentru că Grecu este şi profesor de înot, urmând a merge astfel la vară, la mare, pentru turneul final al Cupei Hagi, întrecerea destinată şcolilor.

S-au acordat numeroase premii individuale

Dacă la întrecerea pe echipe lucrurile au fost clare, calificându-se, cum spuneam, echipele Aripi Piteşti şi „I.Gh. Duca” Rm. Vâlcea, la „individual” au existat multe premii şi, desigur, controverse, tânărul fotbalist Tănase de la Aripi Piteşti fiind considerat de mulţi antrenori de pe margine şi din tribune drept cel mai bun jucător, dar organizatorii au decis altfel.
Astfel s-au acordat următoarele premii individuale:
Dani Honcea (Aripi LPS Piteşti) – Cel mai bun jucător al turneului; Cel mai tehnic jucător; Golgheterul turneului la echipe
Andrei Crivăţ (Aripi LPS Piteşti) – Cel mai bun portar al turneului
Alexandru Guşoi (Şcoala „Nicolae Bălcescu” Drăgăşani) – Golgheterul turneului la şcoli.
Silviu Grecu (Şcoala „I.Gh. Duca” Rm. Vâlcea) – Cel mai bun antrenor.
Şcoala Galicea – Cea mai bună galerie (a primit un sac cu mingi de fotbal).
Participanţii au primit premiile, cupele, diplomele şi cadourile de la Gheorghe Hagi şi invitaţii săi: Ion Crăciunescu (fost arbitru FIFA), Bogdan Ioachim (Director comunicare Danone) şi Zoltan Iasko (Directorul Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi”).

Rezultate:
Întrecerea cluburilor:
Grupa A
CSM Rm. Vâlcea – Petrolul Moreni 4-0
Petrolul Moreni – CSO Filiaşi 0-4
CSM Rm. Vâlcea – CSO Filiaşi 2-3
Grupa B
Aripi LPS Piteşti – CSŞ Caracal 7-0
CSŞ Caracal – CSŞ Alexandria 1-7
Aripi LPS Piteşti – CSŞ Alexandria 7-1
Semifinale:
CSO Filiaşi – CSŞ Alexandria 4-3
CSM Rm. Vâlcea – Aripi LPS Piteşti 3-7
Finala:
CSO Filiaşi – Aripi LPS Piteşti 13-0
Întrucât în întrecerea destinată şcolilor am avut parte de multe neprezentări, dezinteres şi proastă organizare, vă prezentăm doar rezultatele din sferturi, semifinale şi finală:
Sferturi de finală:
Şc. „I.Gh. Duca” Rm. Vâlcea – Şc. Nr. 5 Rm. Vâlcea 3-0
Şc. „Anton Pann” Rm. Vâlcea – Şc. „N. Bălcescu” Drăgăşani 2-5
Gr. Şc. „Preda Buzescu” Berbeşti – Şcoala Alunu 4-0
Liceul Teoretic Brezoi – Şcoala Goranu 4-0
Semifinale:
Şc. „I.Gh. Duca” Rm. Vâlcea – Şc. „N. Bălcescu” Drăgăşani 2-2
(4-2 după penalty-uri)
Gr. Şc. „Preda Buzescu” Berbeşti –Liceul Teoretic Brezoi 2-1
Finala:
Şc. „I.Gh. Duca” Rm. Vâlcea – Gr. Şc. „Preda Buzescu” Berbeşti 2-1

Florin MĂNOIU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button