Administratie

Infractorii au un mare avantaj în faţa poliţiştilor

• În timp ce ei se „tirează” cu maşini ultimul răcnet, poliţiştii vâlceni aleargă după ei cu bicicleta sau… pe jos

Urmăriri ca-n filmele cu Stan şi Bran. Chestorul Ion Stoica,  şeful IPJ Vâlcea,  a  recunoscut zilele trecute că poliţiştii vâlceni aleargă după infractori pe jos sau călare… pe biciclete. Deşi cu puţin timp în urmă, Stoica le interzisese acestora să mai facă publice aceste problemele, zilele trecute a confirmat practic declaraţiile subalternilor, chiar dacă nu dădeau bine pentru imaginea sa sau a guvernului portocaliu.

În timpul manifestaţiilor greviste din vara şi toamna acestui an, poliţiştii vâlceni au făcut publice problemele existente în posturile de poliţie din teritoriu: lipsa Internet-ului, a telefoniei mobile şi fixe, a maşinilor şi multe altele. La data respectivă, guralivii au fost ameninţaţi cu tăierea zilelor de lucru sau chiar cu disponibilizarea.
La doar câteva luni, şeful Poliţiei a confirmat faptul că poliţiştii îşi desfăşoară activitatea în condiţii improprii. În timp ce prefectul Petre Ungureanu le sugera să facă mai puţin sindicalism, pentru a nu dezvălui impotenţa administrativă a Guvernului Boc, şeful IPJ Vâlcea recunoştea că poliţiştii din 14 posturi de poliţie se deplasează pe jos sau cu bicicleta pentru că nu au maşini. Chestorul Stoica cunoaşte situaţia de 7 luni de zile şi mai bine, dar nu a reuşit să rezolve aceste probleme, chiar dacă este „unsul” guvernului portocaliu.
„Avem o problemă cu parcul de autoturisme, avem 14 posturi de poliţie care nu au în dotare autoturisme, şi cele pe care le avem, mai ales la Poliţia municipiului Râmnicu Vâlcea, sunt autoturisme vechi cu norma depăşită demult, de ani de zile. Încercăm să le întreţinem, avem probleme mult mai multe. Am rezolvat trei posturi în care nu avem sedii, şi mă refer la posturile de la Ghioroiu, Diculeşti şi Lăcusteni, sperăm totuşi să rezolvăm şi celelalte sedii în care se impun lucrări de reparaţii capitale, la unele să găsim chiar noi sedii, poate cu sprijinul autorităţilor locale. Noi am făcut această documentaţie, am transmis-o spre Bucureşti şi sperăm să obţinem şi fondurile necesare pentru rezolvarea problemelor”, a precizat Stoica.

Dana Nedescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button