Liga IV

Încă nu se ştiu „norocoşii” care ajung în trupa lui Mazilu

* antrenorii-jucători Cosmin Ursu şi Iulian Roşoagă nu au stabilit deocamdată  lotul cu care vor aborda noul sezon de Liga a III-a

Săptămâna trecută, un întreg arsenal de jucători a dat probe de verificare pentru cooptarea în cadrul echipei Ghecon Lăpuşata, cu ocazia a două partide amicale, disputate marţi şi sâmbătă, pe stadionul Clubului Sportiv Şcolar din Rm. Vâlcea şi în municipiul Drăgăşani.

Comportare bună în primele amicale

În primul meci, susţinut împotriva celor de la Jiul Rovinari, antrenorii Cosmin Ursu şi Iulian Roşoagă au alcătuit două echipe care au avut posibilitate să arate ce ştiu pe durata a câte o repriză. Dintre fotbaliştii veniţi în probe, s-au evidenţiat pozitiv, printre alţii, Martalogu (Lotru Brezoi), Vladu (Minerul Berbeşti), Gherghe (Flacăra Horezu) şi Dan Bărbuţ (care a jucat la FC Oltchim). Cea de-a doua partidă de verificare a avut loc pe terenul din Drăgăşani, contra fobaliştilor de la Voinţa Orleşti, sâmbătă, 31 iulie. Confruntarea s-a încheiat cu un scor alb. În ziua următoare, mai precis, duminică seara, staff-ul tehnic din cadrul clubului patronat de deputatul Dan Mazilu ar fi trebuit să stabilească cine rămâne să joace pentru cel puţin un sezon în Liga a III-a. Însă, deznodământul a fost amânat pentru săptămâna aceasta, când conducerea va decide şi bugetul pe care echipa va miza în noul sezon.

„Chimiştii” Bărbuţ şi Creangă au şanse mari de reuşită

Printre noile achiziţii care ar putea apărea în lot se numără Dan Bărbuţ şi Ovidiu Creangă, fotbalişti care au evoluat sub acelaşi tricou cu Iulian Roşoagă, pe vremea când aceştia erau la FC Oltchim.

Gherghe sigur, Vladu incert

Atacantul Flacărei Horezu, Robert Gherghe – care este vicegolgheterul sezonului precedent de Liga a IV-a – are şanse mari să fie cooptat în lot, în timp ce fundaşul central Ionuţ Vladu (Minerul Berbeşti) s-ar putea reîntoarce în „ocnă”, după circa două săptămâni de pregătire pe stadionul CSŞ. Dacă Gherghe a avut de partea sa avantajul că atacul Gheconului este „subţire”, Vladu nu a fost la fel de norocos, atâta timp cât pe postul său se regăsesc deja patru jucători: Bărbuţ, Mocioacă, Muşuroaia şi «Doctoru’» Tănăsie.

Trei amicale în cinci zile

Săptămâna aceasta, Roşoagă, Ursu şi camarazii şi-au mai programat încă trei meciuri de verificare: marţi, cu FC Oltchim, joi, în deplasare la FC Cisnădie şi sâmbătă cu Flacăra Horezu, pe terenul echipei de Liga a IV-a. „Nu am uitat ceea ce ni s-a întâmplat anul trecut, când mergeam în campionat din eşec în eşec şi, de aceea, vrem să fim pregătiţi la ora oficialelor. De asemenea, avem în vedere să ne bazăm pe un lot numeros, pentru că am păţit-o de atâtea ori să fim doar 13 inşi la meciurile oficiale, adică numai două rezerve şi ăia portarii. Trebuie să ne organizăm eficient, pentru a juca de drag şi nu cu teama că iar am putea pierde”, susţine „secundul” Iulian Roşoagă.

Mazilu va stabili bugetul pe noul sezon

Campania de achiziţii demarată în această perioadă va fi influenţată în mare proporţie de bugetul pe care patronul Dan Mazilu ar urma să-l stabilească pentru noul sezon competiţional. Suma pe care deputatul pe colegiul Bălceşti o va aloca echipei de fotbal va influenţa în mod direct şi numărul de jucători care vor fi aduşi la Ghecon. Astfel, lotul echipei din Lăpuşata ar putea cuprinde între 18 şi 20 de jucători, aşadar, circa şapte nume noi urmând să se alăture şi Roşoagă şi compania.

Vasile Grossu, antrenor de fotbal: „Peste doi ani, Martalogu ar putea juca în Liga a II-a”

Plecat în această vară de la poalele Ţurţudanului, atacantul Mihai Martalogu a semnat un nou contract, cu echipa din Lăpuşata. Vasile Grossu, fostul său antrenor de la Lotru Brezoi, susţine că jucătorul de 20 de ani dispune de numeroase calităţi care-l recomandă în fotbalul de performanţă. „Martalogu are viteză, un fizic bine conturat şi un grad de tehnicitate ridicat, putând evolua fără probleme la nivelul Ligii a III-a. El trebuie să mai lucreze puţin la atitudine şi să devină mai serios, pentru că are tot ce-i trebuie pentru a face performanţă. Cu timpul, am încredere că va ajunge să joace şi în Liga a II-a. Însă, totul va depinde numai de el, de cât de ambiţios şi muncitor va fi”, l-a caracterizat Grossu pe fostul său elev.

Portarul Cruceru va absenta trei meciuri

În meciul din Cupa României, disputat la Măciuca, în compania Damilei, acum două săptămâni, portarul Alexandru Cruceru a fost eliminat pentru lovirea adversarului. Ca urmare a acestei decizii, „Scrici” a fost sancţionat de către FRF cu trei etape de suspendare şi o amendă de 15 milioane lei vechi, cam cât salariul lui pe două luni şi ceva. „Dacă despre perioada de suspendare nu avem nimic de comentat, în schimb, amenda este enorm de mare pentru un asemenea gest”, s-a exprimat unul dintre reprezentanţii Ghecon-ului. În locul lui Alexandru Cruceru, ar putea apăra în primele trei runde un alt Alexandru… Albici, fostul goal-keeper al echipei de Liga a V-a, Experti 2000 Pope.ti. În cazul unei evolu-ii la nivelul a.teptărilor, Albici ar putea obţine postul de titular.

Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button