Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Politica

În opinia Anuţei Handolescu,

Crinu Popescu are mult tupeu să-şi anunţe candidatura la funcţia de primar 

După cum probabil aţi intuit din articolele noastre de până acum, Anuţa Handolescu este un fel de Lhamo Dhondrub al politicii vâlcene şi tocmai de aceea se pune mare preţ pe observaţiile şi sfaturile sale.

Dacă fostul prefect a spus că strategia „X” în politică nu este bună, cei care au de gând să o pună în aplicare ar trebui să se gândească de o mie de ori înainte de a face acel pas, pentru că istoria recentă a arătat că Anuţa Handolescu nu se prea înşeală. 

Râmnicul nu trebuie să fie condus de un om de afaceri 

Cu câteva zile în urmă, fostul prefect de Vâlcea a apreciat că oamenii de afaceri, în special cei care deţin firme de construcţii sau au legături foarte strânse cu societăţi ce activează în acest domeniu, n-ar trebui să facă parte din conducerea primăriei. Luând şi un exemplu în discuţie, Anuţa Handolescu a afirmat că, în opinia sa, candidatura lui Crinu Popescu, denunţătorul lui Mircia Gutău, ca independent, la funcţia de primar al Râmnicului „este o prostie”. „Râmnicul are nevoie de doi ani de linişte şi de un nou primar care să nu fi fost implicat nici în scandaluri, nici în afaceri, nici în ceea ce s-a întâmplat până acum la primărie. Noul primar trebuie să confere acestui oraş o stare de linişte şi de siguranţă. N-avem nevoie de o perioadă de răzbunări, de vendete politice sau de joacă”, a spus Anuţa Handolescu, sugerând, printre altele, şi faptul că nişte teme false de dezbatere ar face rău, în primul rând, oraşului.

Campania electorală ar putea fi dominată de teme false de dezbatere 

Directorul ASIROM – Sucursala Vâlcea, a atras atenţia, totodată, că „trec anii pe lângă noi, iar programele prin care se atrag fonduri europene nerambursabile încetează în anul 2013”. „Într-o dimineaţă, zilele trecute, a venit să-mi aducă un buchet de flori o familie din judeţul Argeş, care a avut o daună la noi, acum vreo patru luni de zile, şi am ajutat-o să-şi repare maşina care le rămăsese înţepenită aici. Domnul lucrează în cadrul Armatei, iar doamna este medic. Nici măcar nu i-am întrebat cum se numesc. Aveau drum prin Râmnicu Vâlcea şi au dorit să-mi mulţumească, deşi nu am făcut nimic în plus faţă de ceea ce trebuia şi era normal şi corect să fac. Printre altele, m-au întrebat ce se întâmplă cu oraşul nostru şi au spus că, din punctul lor de vedere, Râmnicul are nevoie mai mult ca oricând de o mână forte. De asemenea, după părerea lor, Râmnicu Vâlcea nu arată deloc mai bine decât Sibiul, Alba Iulia, Craiova sau Piteşti, ba din contră, arată chiar mult-mult mai rău. Din noiembrie, când au avut problema cu maşina, au urmărit cu atenţie situaţia de la noi. Aşa, au ajuns la concluzia că Râmnicul e un oraş ciudat şi nu înţelegeau de ce se spune că această localitate este extraordinară. Aceasta este părerea unor oameni din afară şi nu sunt singurii. Cam toţi gândesc la fel”, a adăugat Anuţa Handolescu. 

Pe 18 aprilie, trebuie să alegem un primar pe 2 ani, nu pe mai mulţi 

Întorcându-se la întrebarea pe care i-am pus-o: „Ce părere aveţi despre faptul că denunţătorul lui Mircia Gutău, Constantin Popescu, şi-a anunţat intenţia de a candida ca independent la funcţia de primar al Râmnicului?”, fostul lider PD a explicat că normal ar fi ca un om de afaceri să nu-şi bage nasul în administraţie. „Crinu Popescu trebuie să-şi vadă de afaceri. Asta este părerea mea. Eu nu-l acuz şi nu-l disculp. Pentru mine, e o persoană ca orice altă persoană de pe stradă. Nu-mi e nici drag, nici urât. Nu-l cunosc personal, îl ştiu din vedere, de la o nuntă, nunta lui Ion Popescu, fostul director de la Sodă şi de la ADS. Nu-mi aduc aminte dacă am schimbat atunci vreo vorbă cu Crinu Popescu, dar cred că nu. În fine, ideea este că nu mă învârt în cercul lui. N-am nici de bune, nici de rele despre el, decât scandalul care s-a declanşat cu Mircia Gutău. Votul meu ca cetăţean nu va avea legătură cu meciul dintre ei. Acolo, arbitrul meciului este instanţa, însă cred că nici Crinu Popescu n-ar trebui să aibă curajul, tupeul, de a veni şi a spune: am partizat cu fostul primar şi fostul viceprimar, am fost extraordinar de mare victimă în ceva ce a rămas cu un mare semn de întrebare, şi anume dorinţa de a construi într-un mod ilegal vizavi de planurile urbanistice din oraş. Pentru că, ne place sau nu ne place, ceea ce vroia Crinu Popescu reprezenta o potenţială abatere de la legislaţia în domeniul construcţiilor. E dreptul fiecăruia de a candida şi nu îl putem interzice noi, dar mi s-ar părea absurd ca oraşul ăsta să intre din nou într-un meci al altora, iar toată agitaţia din campania electorală să nu ducă spre ceva constructiv pentru comunitate, ci într-o direcţie total greşită. Avem nevoie de alegeri liniştite, în care să se aleagă un primar pe doi ani, nu pe mai mulţi şi avem nevoie să ieşim în faţă cu cât mai multe lucruri bune pentru a anula într-o măsură cât mai mare lucrurile care nu ne-au făcut o imagine bună”, a concluzionat Anuţa Handolescu.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button