Politica

Bulacu susţine că nu are legătură cu atacurile împotriva lui Jurcan

De câteva săptămâni, a început vânătoarea împotriva senatorului PD-L Dorel Jurcan. Motivul este încă neelucidat, dar putem să bănuim că are legătură cu lupta pentru funcţia de preşedinte al PD-L Vâlcea, competiţie în care, alături de numele său, mai apare cel al vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Romulus Bulacu. 

Intoxicări 

S-ar putea ca informaţiile ajunse pe uşa din spate a redacţiei noastre să fie false, iar între cei doi lideri PD-L să existe o armonie totală. S-ar putea însă ca, pe principiul „divide et impera”, grupul de interese care creşte din 2008 în sânul organizaţiei să fi reuşit să găsească o modalitate extrem de eficientă de învrăjbire a vechii gărzi din partid. Deocamdată, cert este că, periodic, Mircia Gutău este injectat în închisoare cu mesaje împotriva unui coleg absolut nevinovat, care s-a bătut pentru el într-un moment în care alţii se lepădau ca Petru de Isus. Cum spuneam şi în ediţia trecută, recent, la fostul primar al Râmnicului, au ajuns chiar şi scrisori în acest sens, prin intermediul cărora democrat-liberalul era informat, chipurile, că în timpul unei excursii în Austria, Dorel Jurcan şi soţia acestuia l-ar fi vorbit de rău pe Mircia Gutău. În cadrul unei conferinţe de presă, parlamentarul a negat zvonurile răuvoitoare lansate pe piaţă cel mai probabil de adversarii săi din interiorul organizaţiei. Având în vedere că presa care a pus tunurile pe Dorel Jurcan are, de la o scurtă vreme, o relaţie extraordinar de bună cu Romulus Bulacu, reprezentanţii ziarului Arena l-au rugat pe vicepreşedintele CJV să explice cum se face că doar jurnalişti dintre cei cu care el încheiase contracte de publicitate, în numele partidului, s-au dezlănţuit împotriva colegului său. 

Explicaţii 

„Nu ştiu la ce vă referiţi! Ştiu că multe dintre intoxicările care au ajuns la Mircia Gutău au legătură cu presa. În presă, au ajuns informaţii exagerate şi total neadevărate. Eu n-am nicio legătură. Contractele cu presa sunt una, ceea ce a apărut în presă e altceva”, ne-a precizat Romulus Bulacu. De cealaltă parte, Dorel Jurcan confirmă că este ţinta unor atacuri concertate. „De câteva săptămâni, într-adevăr, sunt ţinta unor atacuri virulente, mizerabile, bazate pe declaraţii şi elemente nereale. Nu ştiu cine e în spatele acestor atacuri, dar ştiu că acele persoane se folosesc, din păcate, şi de colegul şi prietenul meu, Mircia Gutău, pe care eu îl înţeleg. Oricine, într-o situaţie de acest fel, este tentat să creadă mult mai uşor ceea ce i se transmite din afară. De aceea, nu sunt supărat pe el şi sper că voi avea ocazia, zilele acestea, să stau cu el de vorbă. Sper că discuţia va fi cu Mircia în libertate, iar lucrurile vor reintra în normalitate. Vreau să vă mai spun că primul atac împotriva mea avea la bază o informaţie, cum că eu aş fi fost în excursie, la schi, în Austria, unde aş fi spus, de faţă cu alţi colegi din partid, că vreau să candidez la primărie. Am spus-o şi săptămâna trecută, dar repet: n-am mai fost de vara trecută în Austria. Sigur că, după ce am explicat acest lucru, s-a lansat zvonul că ne-am fi întâlnit la Parndorf, când ei se întorceau şi eu mă duceam, sau invers. M-am întâlnit cu câţiva colegi de partid la Parndorf, dar în urmă cu mai bine de un an. Văzând cei care umblă cu astfel de mizerii că nici cu asta nu le-a ţinut, au venit cu o porcărie şi mai mare: că vreau neapărat să ajung primar şi apoi să comand un control al Curţii de Conturi la Primărie. Dacă un singur om vine în faţa mea şi spune: da, eu te-am auzit spunând aceste lucruri, mă las de politică. Am spus de săptămâna trecută, şi am văzut că aţi preluat acest mesaj, că nu voi candida. Dacă îmi doream să candidez, candidam, nu ţineam din asta un secret, pentru că nu aveam de ce. Dar nu vreau să candidez. O altă acuzaţie care mi s-a adus: cineva a făcut o declaraţie – n-am văzut-o, dar am auzit că s-a făcut într-adevăr – cum că în timpul campaniei electorale aş fi luat bani de la terţi şi că în curtea mea au apărut patru maşini. În chestia asta, e adevărat doar faptul că am patru maşini, două ale firmei Dolex, în leasing, una a mea şi o am din 2002, luată tot în leasing, iar ultima este a soţiei mele. 

Şi un anunţ de mică publicitate 

Vă anunţ pe această cale că, din cauza crizei, două sunt scoase la vânzare şi poate mă şi ajutaţi în acest sens. Cât priveşte partea că aş fi luat bani, nimic mai fals!, nici măcar nu mă ocup de partea asta la partid. Nu am luat un leu de la nimeni, pentru că nu e treaba mea. La prezidenţiale, pe lângă faptul că am participat la acţiunile partidului, responsabilitatea mea directă a fost legată de montarea a peste 300 de bannere, în tot judeţul, sarcină pe care am şi dus-o la bun sfârşit. M-au ajutat şi câţiva colegi în această acţiune, dar capitolul financiar a rămas în sarcina mea. În momentul de faţă, sunt dator cu nişte bani la un coleg. Deci, ca să fie clar, nu m-am ocupat eu de colecte. Am plătit ce-am avut de plătit, iar pentru că nu am avut suficienţi, am rămas dator la un coleg”, a dezvăluit senatorul PD-L de Râmnicu Vâlcea – Dorel Jurcan. Nu în ultimul rând, democrat-liberalul a precizat că a cerut o vizită la Mircia Gutău, însă, procedurile, în cazul său sunt mai complicate şi de durată. „Am constatat că nu pot să ajung la Mircia Gutău la fel de uşor ca ziariştii vâlceni. Am nevoie chiar şi de o împuternicire de la Senat, chestie care trebuie introdusă pe ordinea de zi… O să fac şi lucrul ăsta, dar e de durată. Puteam să-l vizitez poate mai repede, dar afectam timpul rezervat familiei şi nu era corect. Însă, repet, eu sper că vine acasă şi vorbim aici”, a conchis reprezentantul PD-L. Unii dintre ziariştii vâlceni au aflat că, de fapt, la schi în Austria, luna trecută, ar fi fost Romulus Bulacu, care a ţinut secretă această excursie. El le spusese jurnaliştilor acreditaţi la PD-L şi CJV că e bolnav cobză şi că va lipsi o scurtă vreme din acest motiv.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button