Administratie

În comuna Grădiştea, primarul Boiangiu a inaugurat primul proiect pe Măsura 3.2.2 a PNDR

La mijlocul săptămânii trecute, primarul Ilie Boiangiu a inaugurat investiţiile realizate pe Măsura 3.2.2, în valoare de 2,5 milioane de euro, primul proiect de acest gen finalizat până acum în Vâlcea. La festivităţi au participat prefectul judeţului, Petre Ungureanu, vicepreşedinţii CJ Dumitru Persu şi Romulus Bulacu, precum şi şeful RAJDP Vâlcea, Nicolae Vălimăreanu.
În prezenţa a peste 100 de locuitori ai comunei Grădiştea, invitaţii de marcă au ţinut să evidenţieze eforturile pe care primarul Ilie Boiangiu le-a făcut pentru a implementa acest proiect, încă din 2007, atunci când s-au întocmit primele studii de fezabilitate. În discursul adresat celor prezenţi, alesul local din Grădiştea a mulţumit la rândul său autorităţilor judeţului, pentru ajutorul acordat în derularea lucrărilor. „Ţin să apreciez în mod deosebit sprijinul acordat de Consiliul Judeţean, pentru realizarea acestor obiective, şi anume pentru cofinanţarea cheltuielilor neeligibile din cadrul proiectului, precum şi reprezentanţilor RAJDP Vâlcea, ADR Craiova şi ADR Vâlcea. Îmi exprim speranţa ca şi pe viitor să existe colaborări la fel de fructuoase. În plus, îmi doresc ca finalizarea acestui proiect să-i mulţumească în mod special pe locuitori, beneficiarii direcţi ai acestor obiective, care pot să privească cu încredere viitorul comunei”, a spus Boiangiu.
Prin proiectul integrat pe Măsura 3.2.2, s-au modernizat peste 4,5 km de drumuri vicinale, în satele Vocheşti, Ţuţuru, Grădiştea, Obislavu, Diaconeşti şi Linia, în plus asfaltându-se şi DC 75, pe o distanţă de 1,8 km. De asemenea, la Grădiştea s-a construit o bază sportivă cochetă, care dispune de un gazon nou, de vestiare moderne, precum şi de o tribună cu 300 de scaune de plastic. Pe de altă parte, în cadrul reţelei de canalizare a comunei, prin care se colectează reziduuri menajere de pe o distanţă de 6 km, s-a construit şi o staţie de epurare care întruneşte standardele europene, lucrările fiind executate de firma ElectroVâlcea. (N.C.)

Articole Similare

2 Comments

  1. Judetul are nevoie de primari harnici ca domnul Boiangiu. Comuna va iubeste domnule primar.

Lasă un răspuns

Back to top button