Liga IV

Ilie Păunescu dă asigurări că echipa de fotbal nu se va desfiinţa

* în plus, liderul de sindicat susţine că Exploatarea de Carieră Berbeşti nu se va închide, aşa cum s-a discutat în mass-media

În ultima perioadă, mass-media locale şi naţionale au lansat o întreagă serie de informaţii conform cărora Exploatarea de Carieră Berbeşti ar urma să se închidă, din cauza a faptului că nu mai există cerere de cărbune pe piaţă. Această decizie a SNLO ar putea să afecteze colateral şi echipa locală de fotbal, care, din surse neoficiale, ar urma să se desfiinţeze, iar fotbaliştii să se transfere la Olteţul Alunu. Ilie Păunescu, liderul de sindicat al minerilor, a dorit să infirme ceea ce s-a mediatizat în ultima perioadă.
„Din păcate, eu nu pot înţelege de ce, în calitate de lider de sindicat, nu am fost consultat până acum vizavi de această problemă. Foarte puţin din ce s-a scris în presă până acum este adevărat. Am să vă spun cu stau lucrurile cu exactitate în ceea ce priveşte viitorul minerilor din zonă. Exploatarea de Carieră Berbeşti a semnat recent un protocol cu SNLO, prin care angajaţii noştri vor fi trimiţi în şomaj tehnic în luna septembrie, pentru ca apoi, în octombrie şi noiembrie, să revină la muncă cu program normal, după care, în decembrie, ar urma să stea din nou acasă. În lunile care vor urma, lucrurile vor reveni la normal, deoarece CET Govora are nevoie de cărbune pentru a funcţiona, în condiţiile în care va furniza agent termic către populaţie. Ca atare, şi fotbaliştii de la Berbeşti  vor fi afectaţi de trimiterea în şomaj a angajaţilor, deoarece suportă acelaşi regim. Însă echipa de fotbal nu se va desfiinţa”, a declarat Ilie Păunescu. (L.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button