HCM Rm. Vâlcea, mai bună decât CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare

daria ilina* antrenorul echipei Dunărea Brăila, Costică Buceschi, a lăudat echipa de la poalele Capelei pentru prestaţia avută în etapa precedentă

Echipa de handbal vâlceană a demonstrat, la Brăila, că nici un meci nu seamănă cu altul. După semieşecul de pe teren propriu, cu Rapid, partidă din care nu a scos decât un rezultat de egalitate, HCM a făcut o partidă bună la Brăila, care i-a adus o victorie mai mult decât categorică. Prestaţia avută de „municipale” la malul Dunării a fost lăudată şi de tehnicianul gazdelor, Costică Buceschi, cel care îndeplineşte şi funcţia de antrenor secund al echipei naţionale de handbal feminin. Acesta a spus că vâlcencele au făcut cel mai bun joc al lor din acest sezon şi că au reuşit la Brăila mai mult decât au putut obţine campioana şi vicecampioana României. „Ceea ce prognozam acum câteva săptămâni, din cauza pregătirii proaste pe care am făcut-o în perioada de pauză, prilejuită de acţiunile echipei naţionale, s-a văzut la meciul cu HCM Rm. Vâlcea.

Dacă în deplasare am reuşit să câştigăm, pentru că am întâlnit două echipe mult sub nivelul Vâlcii (n.r. – Universitatea Alexandrion Cluj şi HC Zalău), acasă nu am mai făcut acest lucru. (…). Dar mergem înainte, nu avem ce face. Tot aceste jucătoare au fost cele care au câştigat până acum şi au dus echipa pe locul 4. (…) Sperăm ca până la meciul cu Vâlcea, din Cupa României, să rezolvăm toate problemele care sunt la echipă şi să avem o altă atitudine. Cauzele acestui eşec sunt multiple, însă nu putem vorbi acum despre ele. Trebuie să strângem rândurile, să mergem la Corona şi să jucăm foarte bine. (…) Situaţia financiară este aceeaşi. Am primit un singur salariu. Am înţeles că se vor rezolva problemele. Am tot tras semnale de alarmă că este important când vin banii. Ştiam că vor veni banii şi anul trecut. Sper din tot sufletul ca Brăila să nu termine campionatul pe acelaşi loc ca şi anul trecut. (…) La Brăila, Vâlcea a făcut cel mai bun joc pe care l-am urmărit eu în acest campionat. Felicit echipa de acolo din tot sufletul, pentru că a câştigat pe merit, nu a fost nici un dubiu. Să conduci cu opt goluri la pauză, aici, la Brăila, nu a reuşit nici CSM Bucureşti şi nici HCM Baia Mare”, a declarat Costică Buceschi, la finalul partidei pierdută cu scorul de 27-20 de formaţia sa, Dunărea Brăila, în faţa echipei vâlcene. În acest meci încheiat cu un rezultat de senzaţie pentru handbalistele vâlcene, în care antrenorul Constantin Ştefan şi-a permis chiar să ruleze aproape tot lotul (a intrat pe teren şi Flori Craiu, folosită foarte puţin pe parcursul acestui sezon) pentru HCM au punctat: Ilina (6 goluri), Ani-Senocico (5), Vădineanu (5), Adespii (4), Stoicănescu (3), Predoi (1), Simion (1), Craiu (1) şi Cherăscu (1). Cea mai bună marcatoare a gazdelor a fost Aneta Pîrvuţ Udriştoiu, autoare a opt goluri pentru Dunărea Brăila. (S.S.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button