Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Administratie

Gheorghe Şerban încearcă să îi ajute pe locuitorii afectaţi de alunecările de teren

Primarul comunei Goleşti se confruntă în prezent cu numeroase probleme cauzate de alunecările de teren din ultima perioadă. Potrivit lui Gheorghe Şerban, în primăvara anului 2010, aproximativ şase hectare au fost afectate de calamităţi numai în satul Blidari.

În urma măsurătorilor şi verificărilor realizate de către o societate de specialitate, s-a constatat că în total, la Goleşti, există alunecări de teren pe o suprafaţă de circa 10 hectare. „Am întocmit studiul de fezabilitate pentru întinderile de pământ afectate, iar acum facem tot posibilul pentru a urgenta hotărârea de Guvern, prin intermediul căreia ni se vor aloca banii necesari pentru stabilizarea zonei. Vreau să vă spun că am fost chiar surprins de ceea ce s-a întâmplat, fiind vorba de o regiune de centru, în care nu am avut niciodată astfel de probleme”, ne-a declarat Gheorghe Şerban. În încheiere, primarul comunei Goleşti a dorit să îi asigure pe oameni că nu va sta cu mâinile în sân şi că va face tot posibilul pentru a îi ajuta. „Chiar acum două săptămâni am mers la Bucureşti şi am fost în audienţă la doamna Elena Udrea, cu care am discutat despre mai multe lucruri, printre care şi despre principala noastră problemă, alunecările”, a adăugat Gheorghe Şerban. Pe toată suprafaţa afectată există în jur de 50 de case aflate în pericol. De aceea, primarul a pus la punct un plan de rezervă pentru a fi pregătit în nefericita situaţie în care calamităţile ar continua, iar lucrările de stabilizare a terenului nu ar putea fi terminate în decursul acestui an. „Eu mă rog la Dumnezeu să rămânem măcar în acest stadiu, pentru ca o mare parte din oameni să poată locui în casele deja afectate. Dacă totuşi situaţia va degenera, cel târziu în lunile iunie – iulie, vom amenaja şcoala din Blidari pentru a îi caza pe cetăţeni acolo în condiţii optime. Oricum, din cauza numărului mic de copii, această unitate de învăţământ va fi închisă, toţi elevii urmând a fi mutaţi la şcoala de centru. Am discutat şi cu doamna inspector general, Gabriela Ene şi am stabilit ca după rezolvarea problemei calamităţilor să îi găsim clădirii şcolii tot o destinaţie pe linie de cultură”, a conchis Gheorghe Şerban. (O.D.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button