Diverse

Gheorghe Nadolu: „Dacă vrea cu adevărat, omul poate să sfinţească locul”

• inspectorul DSJ a fost impresionat de baza sportivă din comuna primarului Vasile Boeangiu

Recent, la Alunu, s-a desfăşurat prima etapă din cadrul ediţiei 2010-2011 a Trofeului Olteniei la fotbal pe teren redus. Competiţia s-a desfăşurat pe moderna bază sportivă din comuna lui Vasile Boeangiu. Inspectorul Gheorghe Nadolu ne-a declarat că, încă de la finalul campionatului trecut, primarul din Alunu a făcut o solicitare către Direcţia pentru Sport a Judeţului, prin care a cerut ca startul următorului turneu să se dea în localitatea sa. „Vasile Boeangiu şi-a dorit să jucăm prima etapă la Alunu, de parcă ştia că participanţii din instituţiile publice vor fi încântaţi de baza sportivă pe care a reuşit să o construiască. După un proiect adaptat zonei respective, amplasamentul este primul de acest gen din judeţ şi reuşeşte cu uşurinţă să uimească orice privitor sau practicant al sportului. Totul este realizat după cele mai înalte standarde, începând de la grupurile sociale, dotate cu instalaţii şi aparatură de ultimă generaţie, cabine de duş, vestiare şi până la cabinele destinate testelor antidoping”, a spus Gheorghe Nadolu.
Inspectorul DSJ ne-a mai precizat că profesorii şi antrenorii au birouri personale, iar spectatorii beneficiază de o tribună cu scaune individuale, care le oferă posibilitatea vizionării meciurilor din orice poziţie în care s-ar afla. Baza sportivă face parte dintr-un impresionant complex al procesului educaţional, ce cuprinde şcoala şi alte terenuri din aer liber acoperite cu bitum sau zgură. Pentru încălzirea întregului amplasament sunt folosite patru centrale termice. „Vreau să vă spun că baza sportivă principală are dimensiunile unui teren de handbal regulamentar şi pune la dispoziţie instalaţii pentru tenis de câmp şi volei. Suprafaţa sintetică are marcaje şi este prevăzută cu o prelată de protecţie laterală de 6 metri şi în spatele porţilor de 2 m. Gardul împrejmuitor are de asemenea 6 m înălţime, astfel încât sportivii să nu piardă prea mult timp pentru recuperarea mingilor. Ţinând seama de toate aceste lucruri, consider că, dacă vrea cu adevărat, omul poate să sfinţească locul”, a adăugat Nadolu.
Elevii din Alunu beneficiază şi de o sală de sport care a fost reabilitată, iar acum este dotată cu aparate pentru fitness şi gimnastică de recuperare. Cel mai interesant lucru este legat de faptul că profesorii şi antrenorii stau într-o lojă, la etaj, de unde pot coordona şi instrui elevii. Aceştia, la rândul lor, au vizibilitate asupra celor două monitoare poziţionate pe unul dintre pereţii sălii, unde le sunt derulate imagini cu modul lor de lucru, dar şi filmări legate de corectările efectuate de către antrenor. „Cred că acest sistem de instruire este unicat în ţară, iar ca şi concluzie, sunt de părere că, în prezent, cele două şcoli din Alunu beneficiază de cele mai bune condiţii din judeţ, nu doar din punct de vedere al desfăşurării orelor de educaţie fizică, ci şi din perspectiva iniţierii în sportul de performanţă. Crearea acestui complex extraordinar a fost posibilă datorită implicării de care au dat dovadă primarul, membrii Consiliului Local şi profesorul Nichifor Mudava”, a conchis Gheorghe Nadolu.
Revenind la competiţia propriu-zisă, inspectorul DSJ ne-a precizat că prima etapă a Trofeului Olteniei s-a desfăşurat în condiţii de fairplay total. La turneu au participat şapte echipe, urmând ca în curând să se înscrie o formaţie din Olăneşti, care a mai concurat şi în ediţiile precedente.
Iată rezultatele partidelor disputate la Alunu: Hidroelectrica Rm. Vâlcea – Direcţia Sanitară Veterinară 5-2, Primăria Băbeni – P. Berbeşti 3-0, Olimpic Berbeşti – P. Creţeni 5-0, DSV – P. Băbeni 1-5, P. Berbeşti – Olimpic 0-3 şi P. Creţeni – P. Alunu 0-0. Pentru etapa a doua, care va avea loc pe data de 24 septembrie, ora 15:00, în sala de sport din oraşul Băbeni, au fost programate următoarele jocuri: P. Băbeni – Hidroelectrica, Olimpic – DSV, P. Alunu – Olăneşti, Hidroelectrica – Olimpic, DSV – P. Alunu şi P. Berbeşti – P. Creţeni.

Ovidiu Dulăcioiu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button