Liga III

Gata! A venit vacanţa…

În lipsa unei mize, Ghecon a jucat cu gândul la soare şi la mare ultima partidă oficială din cadrul sezonului 2009-2010. Ovidiu Ciortan şi camarazii au primit, pe teren propriu, vizita celor de la FC Caracal, echipă care era obligată să câştige, pentru a nu retrograda la judeţ.
Echipa finanţată de parlamentarul Dan Mazilu a încheiat campionatul pe locul 10, contabilizând 48 de puncte în cele 34 de etape desfăşurate.

FC Caracal trebuie să dea o bere

La Berbeşti, echipa de fotbal din „oraşul celor şapte minuni” a părut permanent inferioară trupei pregătite de Cosmin Ursu şi Iulian Roşoagă, dar a câştigat acest duel datorită determinării lor şi lipsei de motivaţie a vâlcenilor. Singurul gol al celor de la Ghecon a aparţinut fostului divizionar Ilie Muşuroaia, care a marcat cu capul dintr-o centrare a antrenorului-jucător Cosmin Ursu. Adversarii au înscris în minutele 50 şi 57, prin Şerban şi Bădăuţ.

Ghecon face galerie la Caracal

O bună parte dintre jucătorii de la Ghecon se va deplasa la meciul de baraj pe care Oltul Ioneşti 2009 îl va susţine azi, 15 iunie, la Caracal, fiind decişi să-i încurajeze pe campionii Vâlcii în demersurile lor de a accede în Seria a IV-a din Liga a III-a. Din sezonul viitor, Roşoagă, Ursu şi compania i-ar putea avea adversari în campionat pe Savu, Albinaru şi camarazii. De asemenea, ceea ce e tragic pentru iubitorii sportului cu balonul rotund este că CSM Rm. Vâlcea nu s-ar mai înscrie în Liga a III-a, urmând să fie angrenată în cel de-al treilea eşalon valoric al ţării. Din păcate, e o lovitură dură pentru microbiştii care au sperat că, dacă nu promovăm în Liga I, măcar ne putem menţine pe linie de plutire în actuala divizie.

O lună de pauză

Până pe 12 iulie, jucătorii lui Dan Mazilu vor intra într-o vacanţă de o lună de zile, timp în care se vor relaxa şi îşi vor limpezi mintea după un sezon incendiar, din care s-a salvat de la retrogradare cu numai o etapă înainte de final. Pentru a nu avea aceeaşi soartă şi la anul, formaţia din Lăpuşata va reintra pe gazon mai devreme decât au făcut-o în 2009, atunci când începuse campionatul şi nu avea prea multe meciuri de verificare în picioare.

În aşteptarea banchetului

În regulamentul de ordine interioară de la Ghecon, este stipulat că, în cazul în care echipa se menţine pe unul din locurile 1-12, conducerea acordă, la fiecare victorie, prime de joc. În cazul în care nu se regăseşte pe vreuna din aceste poziţii, atunci Roşoagă şi compania joacă doar pe salarii, fără vreo indemnizaţie suplimentară. De câteva etape bune, trupa din Lăpuşata şi-a îndeplinit obiectivul, urmând să-şi primească primele de joc, cu ocazia banchetului de sfârşit de an, ce va avea loc zile acestea.

Cine pleacă şi cine rămâne?

Din câte se pare, cel puţin şapte-opt jucători vor părăsi Gheconul din vară, din motive variate. Astfel, Chiripuş, Bucei, portarul Neagoe şi atacantul Vlădoi sunt curtaţi de către CSM Rm. Vâlcea, clubul din Zăvoi fiind într-o campanie de recuperare a fotbaliştilor împrumutaţi, pentru eventualitatea în care, din vară, nu se va mai înscrie în Liga a II-a. Cu excepţia celor patru fotbalişti, de la echipa din Lăpuşata ar mai putea emigra şi alţii. Din câte se pare, „Banană” Popescu şi Cosmin Şorega îşi doresc, la rândul lor, să părăsească corabia, primul optând spre Flacăra Horezu, de vreme ce nu a prea prins mai deloc primul 11 la Ghecon. De asemenea, printre pierderile exponenţiale, îl amintim şi pe talentatul jucător Bălţăţeanu, instruit ani buni la CSM, de către Viorel Ciofâcă. Din motive personale, acesta nu ar mai dori să evolueze la actuala echipă, fiind decis să se transfere în altă parte. De asemenea, şi Ilie Muşuroaia ar cam dori să părăsească pentru un timp meleagurile vâlcene, fiind interesat de semnarea unui acord cu Voinţa Sibiu, care tocmai a promovat în Liga a II-a.
Dacă toţi aceşti jucători nu se vor mai regăsi din august la echipă, atunci conducerea tehnică de la Ghecon va avea o vară toridă, fiind obligată de conjunctură să găsească posibili înlocuitori.

Ovidiu Ciortan, la Damila?

Cel mai bun jucător vâlcean din Liga a III-a este pe punctul de a face cale-ntoarsă la „Onoare”, acolo unde ar fi primit o ofertă substanţială de la Damila Măciuca. Ovidiu Ciortan a reuşit în ediţia de campionat 2009-2010 să înscrie 12 goluri, fiind la egalitate cu un alt vâlcean, Octavian Marinescu, care evoluează la FC Oltchim. Se pare că pompierul din curtea lui Dan Mazilu ar opta din vara aceasta pentru trupa managerului general al companiei Damila SA, Dan Niţu. Echipa din Măciuca intenţionează să tragă la locul 1 din sezonul viitor, astfel că îşi doreşte să-şi îmbunătăţească lotul. Rămâne de văzut dacă Ciortan e pe placul antrenorului Narcis Enăchescu, care este recunoscut pentru faptul că se axează, în mod deosebit, pe generaţia tânără.

Se va juca tot la Berbeşti

FC Ghecon a reuşit să obţină o nouă derogare de la FRF şi va evolua din sezonul viitor tot la Berbeşti. Deşi organismul prezidat de Mircea Sandu îi impusese în primă instanţă recondiţionarea bazei sportive din vestul judeţului, în cele din urmă, trupa din Lăpuşata va rămâne pe actualul stadion, cel puţin până la jumătatea viitorului campionat. „În maxim 6 luni, se vor încheia lucrările la stadionul din comuna Valea Mare, cel pe care ne-am putea muta de anul viitor. Până atunci, Mazilu va amplasa circa 500 de scaune la Berbeşti, va amenaja tribunele şi se va recondiţiona tunelul de acces în teren”, ne-a declarat un apropiat al echipei.

Lucian CORNECI

Articole Similare

One Comment

  1. bv`o lor ca s`au salvat dar la echipa asta sunt fff multe invarteli` ….si cu asta se spune tot

Lasă un răspuns

Back to top button