Liga III

ALRO Slatina a ajuns în Liga a II-a

Seria a IV-a a fost extrem de echilibrată în acest sezon de Liga a III-a. Lupta a fost strânsă atât la retrogradare, cât şi la promovare, unde ALRO Slatina, cu Ionuţ Luţu „şef de garnizoană” şi FC Târgovişte au mers cap la cap până în ultima etapă. Vineri, 11 iunie, o dată cu debutul Campionatului Mondial de fotbal din Africa de Sud s-a consumat şi ultima etapă din sezonul 2009-2010 de Liga a III-a, rundă în care s-au întâlnit în seria Oltchimului şi Gheconului formaţiile aflate pe primele două locuri, ALRO Slatina şi FC Târgovişte. Derbiul s-a disputat la Şotânga, pe terenul dâmboviţenilor, astfel că FC Târgovişte era favorită. Până la urmă a câştigat însă ALRO Slatina, care merge în Liga a II-a după un succes la limită, cu 1-0, obţinut în deplasarea pe terenul liderului de dinaintea ultimei runde.
Aşadar, a fost o zi neagră pentru microbiştii târgovişteni, care nu s-au putut bucura pentru niciuna dintre cele două formaţii din localitate. CSM a retrogradat în Liga a IV-a în timp ce FCM a pierdut promovarea în cel de-al doilea eşalon în propriul fief, în chiar ultima etapă. Dat fiind acest deznodământ, se anunţă o vară fierbinte-fierbinte la Târgovişte. Se zvoneşte că omul de afaceri care a susţinut până în prezent FCM-ul, Ghiorghi Zotic, ar fi dispus să ajungă la o înţelegere cu cei de la CSM pentru a fi formată o singură formaţie la Târgovişte, care va continua în Liga a III-a şi va atac promovarea şi în sezonul viitor.

Şase echipe din seria a IV-a merg la „judeţ”

La fel ca şi la promovare, lupta pentru evitarea retrogradării a fost şi ea strânsă, dat fiind faptul că pentru acest sezon s-a stabilit să pice din Liga a III-a câte şase echipe din fiecare serie. Astfel, s-a ajuns la un moment dat în situaţia în care a avut emoţii că ar putea retrograda chiar şi ocupanta locului 5 în clasamentul seriei a IV-a. Diferenţa între Oltchim şi Ghecon, de exemplu, era la un moment dat infimă. Până la urmă, ambele formaţii vâlcene au reuşit să rămână în Liga a III-a, la capătul unui sezon extrem de dificil. Mai puţin norocoase au fost, însă, Progresul Corabia, Ralbex Turcineşti, Minerul Motru şi Primavera Craiova, care au spus „la revedere” Ligii a III-a. Celelalte două echipe din serie eliminate din competiţie sunt Armata Craiova şi Juventus Bascov, care, însă, au aruncat prosopul timpuriu, înainte de finalul sezonului, conştiente de misiune aproape imposibilă pe care-o aveau de îndeplinit.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button