Diverse

Fostele glorii ale Chimiei au revenit pe teren cu ocazia Zilei Imnului

* Gheorghe Constantin a arbitrat partida dintre trupa condusă din teren de Iancu Carabageac şi cea a reprezentanţilor primăriei Râmnicului

Joi, 29 iunie, a avut loc un eveniment major pentru iubitorii fotbalului din judeţ. Fostele glorii ale Chimiei ’83 şi nu numai s-au reunit în Zăvoi, pe stadionul Municipal, pentru a oferi un spectacol agreabil microbiştilor cu ocazia Zilei Imnului. Timp de o oră au rememorat clipele petrecute în dreptunghiul verde, încercând să se ridice din punct de vedere fotbalistic, şi acum, după aproape trei decenii, la nivelul aşteptărilor.

Iancu Carabageac, din nou în iarbă

Majoritatea celor care au intrat pe teren au demonstrat că timpul nu şi-a pus prea mult amprenta asupra calităţilor cu care i-au încântat cândva pe vâlceni. Au arătat o formă fizică de invidiat, au jucat ca în prima tinereţe şi au câştigat cu 2-1 partida cu reprezentanţii Primăriei Râmnicului. Pe teren s-a aflat şi Iancu Carabageac, cel mai iubit fotbalist al Chimiei. Alături de acesta, printre alţii au mai făcut parte din echipa Chimiei din 2010: Gică Lepădatu, Mitică Teleşpan, Marin Nicolae, Mihai Persu, Costel Gaiţă, Gabriel Mangalagiu, Cristi Lazăr, Viorel Ciofîcă, Ică Albu, Florin Verigeanu, Marian Leţa şi mai tinerii lor colegi Cristi Chircuş, Marcel Carabageac, Alin şi Marius Pufu, cu toţii aflaţi sub comanda lui Vasile Grossu.

Marian Başno, responsabil cu caterinca

* acesta s-a „făcut” impresar şi i-a aranjat un transfer prietenului Marin Nicolae

La „reunire” s-a prezentat, de asemenea, şi Marian Başno, responsabilul cu „show-ul”, care şi-a intrat repede în rolul de impresar. L-a „remarcat” pe Marin Nicolae, căruia i-a aranjat un transfer, dar pentru când ajunge la maturitate, peste câteva zeci de ani, la „Sfânta Vineri”, având câteva aprecieri şi la adresa celorlalţi componenţi ai Chimiei 2010. A afirmat că o parte dintre ei sunt purtători ilegali de echipament sportiv. Başno a asigurat astfel buna dispoziţie, la fel şi Marin Nicolae, care la pauza întâlnirii şi-a permis un sprint. „Zăpadă” a apreciat că Marin Nicolae nu s-a prea întâlnit cu balonul şi i-a promis o minge suplimentară. Astfel, s-a declanşat o joacă de-a şoarecele şi pisica, pe 30 de metri. Demetrescu s-a pregătit, însă, pentru testele fizice de vară organizate de CCA, astfel că Marin Nicolae n-a avut nici o şansă să se răzbune pe arbitrul asistent.
În plus, fostul atacant al Chimiei s-a ales şi cu un cartonaş galben din partea centralului Gheorghe Constantin, o altă prezenţă de marcă pe terenul din cadrul stadionului Municipal. „Costică Vâlcea” s-a bucurat de reîntâlnirea cu foştii colegi, dar n-a făcut nici o concesie pe teren, luându-şi rolul în serios şi demonstrând că nu degeaba a fost cândva arbitru FIFA, a oficiat meciuri internaţionale şi s-a făcut respectat de către echipele de top din fotbalul mondial. De altfel, toţi componenţii Chimiei – formaţie care a înregistrat cea mai mare performanţă pentru fotbalul vâlcean: câştigarea Cupei României în anul 1973 – s-au comportat remarcabil, însă marea dezamăgire a fost aceea că la acest meci demonstrativ nu au asistat prea mulţi microbişti, astfel încât evenimentul să capete o şi mai mare însemnătate, iar foştii fotbalişti să simtă că n-au fost uitaţi pentru momentele frumoase pe care le-au oferit suporterilor vâlceni.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button