Diverse

Formaţia lui Dan Niţu a răpus încă o echipă de Liga a III-a

* „chimiştii” lui Lucian Catargiu au căzut şi ei victimă determinării cu care Damila a abordat jocul

Damila continuă să impresioneze! După ce a eliminat-o din Cupa României pe Ghecon Lăpuşata, formaţia din Măciuca a reuşit să dea o lecţie de determinare şi celeilalte echipe de Liga a III-a care activează în judeţul nostru, mult mai experimentatei FC Oltchim. Nimic nu pare a-i putea sta în cale formaţiei care şi-a propus să obţină maxim din noul sezon fotbalistic. Vrea să câştige campionatul Ligii a IV-a şi să promoveze în cel de-al treilea eşalon, însă nu neglijează nici Cupa României. Şi-a propus să joace cu o echipă de Liga I şi a demonstrat că aşteptările nu sunt deloc exagerate.
Sâmbătă după-amiaza, la Măciuca, în faţa unui public numeros şi de calitate, Damila a trecut la catedră şi a predat o lecţie importantă: cum să joci în inferioritate numerică în faţa unei echipe considerată mai valoroasă, dintr-un eşalon superior şi să câştigi meciul la diferenţă de două goluri. A reuşit să scrie istorie pentru fotbalul judeţean, obţinând biletul pentru turul III al Cupei României, fază în care ar putea juca în faţa unei formaţii de Liga a II-a. Jucătorii Damilei au demonstrat că nimic nu îi poate surprinde, că stau bine din punct de vedere fizic şi psihic. Moralul a fost excelent! Damila n-a dezarmat, deşi în minutul 14 a rămas în inferioritate numerică. Grecea a fost eliminat pentru lovirea fără minge a adversarului, decizie care a surprins întrucât faza s-a petrecut în afara zonei de joc şi puţini au văzut ce s-a întâmplat. Diferenţa numerică nu s-a cunoscut, însă, pe teren. Damila a continuat să creadă într-un rezultat bun, iar în minutul 42 şansele la câştigarea meciului au crescut. Nania a avut o intervenţie imprudentă în propriul careu, l-a faultat pe „Pancică” Dina, iar Ioniţă, din penalti, a dus scorul la 1-0 pentru echipa gazdă. După pauză chimiştii au încercat să anuleze avantajul formaţiei din Măciuca, dar fără succes. Damila a controlat jocul, iar în minutul 52 a dus scorul la 2-0. Corner, Chebar a centrat şi Octavian Dina a înscris cu capul, transformându-se astfel în „omul meciului”. Elevii lui Narcis Enăchescu au ştiut să conserve rezultatul, iar la final s-au bucurat pentru calificarea în turul III al Cupei, ale cărui meciuri vor avea loc pe 11 august.

„De data asta, chiar a fost tare Măciuca”

* Dan Niţu s-a declarat mulţumit de prestaţia echipei sale

La Damila există climatul necesar obţinerii performanţei: linişte, bani, organizare, condiţii de pregătire bune, jucători, nu vedete şi nu în ultimul rând un sponsor serios. Toate acestea au transformat-o pe Damila, vicecampioana Ligii a IV-a, într-o echipă de temut, care demonstrează de la meci la meci că în fotbal nimic nu e imposibil. O formaţie care reuşeşte acum să-l recompenseze, pentru eforturile făcute, cu rezultate bune pe sponsorul Dan Niţu. Acesta a avut, de altfel, la sfârşitul întâlnirii cu FC Oltchim, numai cuvinte de laudă la adresa echipei sale. „Am avut emoţii fantastice, dar de data asta chiar a fost tare Măciuca! Am plecat cu un handicap, am avut un jucător eliminat încă din primele minute ale întâlnirii, dar am reuşit să trecem peste acea decizie şi să câştigăm meciul. Am fost mai buni decât FC Oltchim, ne-am ridicat la nivelul aşteptat. Acum pot spune că avem valoare să jucăm cu o echipă de Liga a II-a”, a precizat Dan Niţu. De altfel prestaţia Damilei a fost apreciată şi de preşedintele FC Oltchim, Mihai Diculoiu. „Damila a adoptat o tactică foarte bună. A jucat mai bine decât noi şi s-a calificat mai departe. Le dorim succes în continuare şi să aducă o echipă de primă ligă la Vâlcea, dacă tot n-am reuşit noi acest lucru. În privinţa FC Oltchim, ce pot spune…? E o palmă pentru jucători ce ar trebui să-i trezească la realitate. Sunt jucători de Liga a IV-a care trebuie să muncească, să demonstreze că merită să joace în Liga a III-a. Mai au timp să se pregătească până la reluarea campionatului. Însă, dacă ne vom comporta în acest fel, nu avem şanse decât să retrogradăm din Liga a III-a”, a apreciat liderul de sindicat de la SC Oltchim SA.

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button