Liga II

Fondul de salarii la CSM s-a redus cu mai mult de 50 la sută

* oficialii din Zăvoi au asigurat liniştea financiară a echipei de fotbal renunţând la jucătorii cu contracte mari

CSM s-a despărţit în această vară de peste 10 jucători, practic cei mai bine plătiţi făcându-şi bagajele şi îndreptându-se spre alte zări, pentru a nu mai avea surprize de genul celor de anul trecut, când salariilor lor au fost achitate cu întârzieri de câteva luni. Deciziile oficialilor din Zăvoi de a renunţa la jucătorii experimentaţi, cu salarii mari, sunt pe deplin justificate în condiţiile de criză actuale. De altfel, după disponibilizarea numelor grele din lot, fondul de salarii s-a redus cu mai mult de 50 la sută. În aceste condiţii, şi sumele pe care primăria Râmnicului le alocă periodic ar putea să fie suficiente pentru plata la timp a obligaţiilor băneşti către componenţii echipei, către antrenori, şi către ceilalţi angajaţi ai clubului.

„Important e să terminăm campionatul!”

* Jean Turmacu, secretarul general al clubului din Zăvoi, crede că CSM-ul ar putea să evite retrogradarea dacă va duce sezonul până la final

Secretarul general al clubului vâlcean, Jean Turmacu, este convins că CSM-ul ar putea să evite retrogradarea şi la finele ediţiei 2010-2011, însă numai dacă va reuşi să încheie anul competiţional. Oficialul grupării din Zăvoi crede că, din cauza crizei financiare, una sau chiar două echipe s-ar putea retrage pe parcursul campionatului viitor. Aşa cum se cunoaşte, la finele sezonului 2010-2011, doar trei echipe din totalul celor 16 vor retrograda din Liga a II-a, iar CSM speră să nu se numere printre cele care vor ajunge în eşalonul inferior al fotbalului românesc.
„Vom face un bilanţ al situaţiei noastre la finele turului. Atunci vom vedea cum stăm în clasament şi ce şanse avem de a evita retrogradarea. Oricum, criza financiară s-ar putea să lovească adânc fotbalul românesc, iar 1-2 echipe din seria noastră s-ar putea să nu ducă sezonul până la sfârşit. În aceste condiţii, nu ne-ar rămâne decât să sperăm că la Rm. Vâlcea vor fi bani pentru a încheia campionatul, numai astfel având şansa de a ne şi salva”, a spus Turmacu, care a negat apoi faptul că în Zăvoi s-a pus vreodată problema ca echipa de fotbal să vândă locul în Liga a II-a: „Această variantă a fost lansată de răuvoitori. Ştim că sunt probleme financiare, nu se întânplă asta doar la Vâlcea, ci şi în alte localităţi din ţară, dar nu s-a pus niciodată problema ca echipa să evolueze în Liga a III-a”.
Altfel, Jean Turmacu a ţinut să declare că nu doar CSM-ul se va prezenta cu un lot format din jucători extrem de tineri, aceeaşi situaţie întâlnindu-se şi la FC Argeş, de unde au plecat, de asemenea, cei mai experimentaţi fotbalişti.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button