Acasă Politica Folea primise cartonaş galben. Buican îl va exclude din PNL

Folea primise cartonaş galben. Buican îl va exclude din PNL

725
1

Pentru că, în destul de multe situaţii, consilierii PNL nu cad de acord între ei asupra unor subiecte, Ludovic Orban le-a recomandat colegilor săi din judeţe să mute astfel de decizii în birourile politice teritoriale, pe care apoi toată lumea să le respecte.

Aşa s-a întâmplat şi la Vâlcea, zilele trecute, când 11 liberali se opuneau unei iniţiative a PSD, iar unul susţinea propunerea respectivă, prin care se urmărea mutarea orchestrei Consiliului Judeţean Vâlcea în 9 birouri situate pe Strada Maior V. Popescu, lângă gară, în clădirea CMJ. Subiectul a fost supus dezbaterii în BPT-ul PNL Vâlcea, unde au fost expuse argumentele pro şi contra. În cele din urmă, peneliştii au decis să fie consecvenţi şi să se împotrivească şi de această dată. Astfel, au încercat să încurce planurile primarului Mircia Gutău de a desfiinţa Liceul „Oltchim”, unul dintre spaţiile de acolo fiind închiriat de CJV pentru muzicanţi. Pe Facebook, un important lider PNL a şi lansat o aluzie în acest sens, numai că nu a avut curajul să spună mai mult, probabil pentru a nu afecta afacerile unor prieteni cu Primăria Râmnicului şi instituţiile din curtea Consiliului Judeţean. Pe de altă parte, se pare că liberalii au vrut să testeze loialitatea doctorului Gheorghe Folea, despre care auziseră că ar fi bătut palma cu PSD pentru o poziţie în Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean.

De aceea, miercuri, la şedinţă, n-au fost deloc surprinşi când şi-au văzut colegul cu mâna pe sus, alături de PSD, ALDE şi PER. Pentru a aproba proiectul de hotărâre, actuala Putere din CJV avea nevoie însă de două treimi. În aceste condiţii, Folea şi-a riscat pielea degeaba şi este pe cale să fie exclus din PNL pentru nerespectarea unei hotărâri BPT. De altfel, încă de marţi deputatul Cristian Buican i-a avertizat pe consilierii judeţeni că, de acum înainte, nu va mai tolera trădări şi va rupe pisica în două. Urmează să vedem dacă va pune piciorul în prag sau doar a vorbit ca să se afle şi el în treabă.

1 COMENTARIU

  1. Am ajuns ca arbitrii sa fie mai importanti ca jucatorii!!!! O sa ramana cu cartonasele. Sa inceapa si el sa joace, tov buican. Sau nu prea stie cu mingea 🙂