Acasă Fără categorie Florica și Ciucă se întorc la Națională. ”Tricolorele” se reunesc săptămâna viitoare...

Florica și Ciucă se întorc la Națională. ”Tricolorele” se reunesc săptămâna viitoare fără selecționerul Adrian Vasile

70
0

Naționala feminină de handbal intră pe ultima sută de metri a pregătirilor pentru turneul preolimpic din luna martie. Fără antrenorul Adi Vasile, depistat pozitiv cu Coronavirus, Cristina Neagu și celelalte componente ale lotului vor efectua săptămâna viitoare un stagiu de pregătire de patru zile, la București, sub comanda ”secundului” norvegian Bent Dahl.

Chiar dacă nu va fi prezent alături de echipă, selecționerul a stabilit cu staff-ul său cum se va desfășura acțiunea de la București.

”Este foarte importantă această perioadă de pregătire. Fiecare zi pe care o vor petrece împreună va fi de folos. Vor fi patru zile în care ne vom concentra pe noi, dar vom analiza și adversarele din turneul preolimpic și ne vom pregăti împotriva atuurilor pe care cele trei echipe le au. De la prima acțiune pe care am avut-o, fetele au studiat materialele pe care le-au primit și acum vom pune în practică ceea ce am văzut în materialele respective”, a spus Adi Vasile, selecționerul naționalei feminine de handbal a României.

Tehnicianul va fi în contact permanent atât cu staff-ul, cât și cu fetele din echipă, pentru a eficientiza la maximum aceste zile de antrenament.

”Nu este cea mai normală situație, pentru că antrenorul nu poate fi prezent la această acțiune, dar deja am înțeles cu toții că perioada în care suntem trebuie să ne facă să ne adaptăm, așa că am mare încredere în fete și în staff, că vor face ca lucrurile să meargă bine. În momente dificile oamenii au resurse nebănuite de putere, energie, spirit și în toate lucrurile acestea stă esența unei echipe. După această perioadă va urma o analiză a ultimei luni, apoi vom vedea ce mai avem de corectat și de remediat în perspectiva turneului preolimpic, a adăugat antrenorul.

Între 19-21 martie, ”tricolorele” vor încerca să câștige biletele de participare la Jocurile Olimpice. Turneul la care fetele vor participa va avea loc în Muntenegru, România urmând să întâlnească naționala țării-gazdă, campioana europeană Norvegia și Thailanda. Se va juca după sistemul fiecare cu fiecare, iar primele două echipe merg la Olimpiadă.

LOTUL ROMÂNIEI PENTRU ACȚIUNEA DIN 23-27 FEBRUARIE: Băcăoanu Raluca, Buceschi Eliza, Ciucă Diana, Dincă Nicoleta, Florica Cristina, Hosu Daciana, Ilie Alina, Iuganu Ana Maria, Laslo Cristina, Moisă Laura, Moroianu Andra, Neagu Cristina, Ostase Lorena, Perianu Gabriela, Pintea Crina, Polocoșer Anca, Popa Andreea, Popa Laura, Pristăviță Laura, Șerban Elena.

STAFF TEHNIC: Bent Dahl – antrenor secund; Fort Mauri Jaume – antrenor cu portarii; Ciuntu Ștefan – preparator fizic; Ciocoiu Florin – medic; Gigiu Cristinel – kinetoterapeut; Mărășteanu Claudiu – Maseur; Cheregi Ioan Radu – performance analist; Alexandrescu Nicoleta  – antrenor federal.

COMUNICAT Federația Română de Handbal