Economie

Firmele româneşti se mută în Bulgaria sau Ungaria, din cauza taxelor şi impozitelor mari din ţara noastră

Nitu Dan-DamilaVicepreşedintele liberal Dan Niţu, proprietarul „Damila”, a două companie ca mărime din Vâlcea, după Oltchim, susţine că PNL ar urma să renegocieze acordul cu Fondul Monetar Internaţional, dacă partidul său va ajunge la toamnă la guvernare. În primul rând, PNL va solicita diminuarea impozitelor şi obţinerea unor facilităţi fiscale.
„Dacă vom veni la guvernare, vom renegocia condiţiile din acordul României cu FMI. Vrem diminuarea impozitelor, în condiţiile în care ţările din jurul nostru au deja impozite mai mici decât România. Nu poţi să fii atractiv atât timp cât tu ai impozite mai mari decât vecinii tăi. Atractivitatea României nu constă nici în resurse deosebite, nici în infrastructura deosebită, nici în alte condiţii, ci tocmai în aceste facilităţi fiscale. Alte ţări din jurul nostru au văzut acest lucru şi, începând cu 2009, au redus impozitele şi taxele”, a apreciat Dan Niţu.
Viceliderul PNL a mai spus că agenţii economici din România îşi mută sediile sociale ale firmelor în Bulgaria sau în Ungaria, din cauza taxelor şi impozitelor mari din ţara noastră. „Dacă în 2011 România, presupunând prin absurd, îşi va achita împrumutul de 19 miliarde la FMI, Fondul va avea o problemă. Foarte mare. Se va trezi cu o sumă de 19 miliarde, pe care va fi obligat să o replaseze. Dacă în 2011, aşa cum credem şi cum arată toate prognozele economice, România va apela la un nou împrumut de la FMI sau o rescadenţare a actualului împrumut, atunci FMI va fi foarte bucuros, pentru că are un nou plasament. Adevărul este că FMI nu a cunoscut şi nu cunoaşte realităţile din România”, a mai afirmat Dan Niţu.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button