Liga III

Fiarele sălbatice Ursu şi „Lupu” au făcut o nouă victimă!

* trupa din Lăpuşata a obţinut cea de-a doua victorie consecutivă din „era post-nea Fane”, cu ajutorul a doi marcatori cu nume de animale sălbatice: Cosmin Ursu şi „Lupu” Bârlogeanu

Mai nou, în criză de idei, FC Ghecon apelează şi la animalele feroce din propria ogradă pentru a-şi anihila adversarii şi a-i reduce la tăcere deplină. În runda a VII-a a Ligii a III-a, trupa din Lăpuşata a făcut o nouă deplasare, de această dată la Piatra Olt, acolo unde se regăseşte (sau cel puţin aşa era odată, până la instalarea Guvernului Boc!) cel mai puternic nod feroviar din partea de sud-vest a ţării. După ce au detronat liderul în urmă cu două etape şi au fost pe punctul de a-l trimite în Liga a II-a (este vorba de FC Drobeta, care intenţionase să evolueze în eşalonul secund, în locul Minerului Lupeni – echipă desfiinţată), „constructorii” deputatului Dan Mazilu au mai făcut o victimă din rândul formaţiilor cu putere de decizie în Seria a IV-a.

Şi-au înfipt colţii în adversari!

La Piatra Olt, vâlcenii au înţeles că vor avea, din nou, o sarcină aproape imposibilă, de vreme de formaţia Rapid (înfiinţată vara aceasta) dispune de un lot foarte valoros, cu mulţi jucători transferaţi din eşalonul secund, în speţă, de la ALRO Slatina. În acest „rendez-vous” fotbalistic, „alb-vişiniii” au deschis scorul prin atacantul de culoare Eric Yartey, în minutul 30. Până în minutul 65, elevii antrenaţi de Iulian Roşoagă şi Dan Bărbuţ nu au reuşit să stabilească egalitatea, gazdele practicând un joc la sacrificiu. În partea secundă a disputei, „principalul” Roşoagă a efectuat două schimbări care s-au dovedit providenţiale, dacă ţinem cont că nou-intraţii pe teren aveau să schimbe soarta partidei şi să aducă Gheconului alte trei puncte în clasament. Astfel, Mocioacă a intrat pe gazon în locul lui Raul Nistor, care s-a accidentat în minutul 67, iar „Lupu” Bârlogeanu a preluat sarcinile căpitanului Iulian Roşoagă. „Au fost două dintre cele mai inspirate mutări ale mele de când mă ocup de această echipă”, a spus la final fostul divizionar A. În minutul 65, Cosmin Ursu a executat perfect o lovitură liberă de la 18 metri, stabilind egalitatea, iar, cu trei minute înainte de fluierul de final al arbitrului de centru, „Lupu” Bârlogeanu a marcat pentru vâlceni, dintr-o fază care i-a avut coprotagonişti pe Mocioacă şi „Pele”.

Banii au venit cu trenul de Bucureşti

Parlamentarul Dan Mazilu nu a trecut cu vederea această victorie strălucitoare şi a deschis seiful cu bani, plătindu-le jucătorilor salariile la zi. „Meritam să ajungem la acest deznodământ. A ieşit bine şi la Piatra Olt. Cred că, în sfârşit, am descoperit plăcerea de a juca fotbal relaxat, fără presiune. Am avut parte şi de un teren foarte bun, biliard. De altfel, ţin să spun că Rapid Piatra Olt are parte de cele mai bune condiţii de pregătire din Liga a III-a: autocar de 5 stele, echipament complet ADIDAS original. În plus, ei joacă pe prime mai mari decât salariul meu lunar. Adversarii spuneau că au 10-15 milioane pe meci. Eu i-am întrebat dacă nu se plictisesc cu atâţia bani”, spune distrat căpitanul Roşoagă.

FC Caracal vine la Berbeşti

Runda precedentă, derby-ul judeţean din Olt a adus o surpriză de proporţii: FC Caracal s-a impus împotriva celor de la CSM Slatina, fosta lideră a seriei, cu scorul de 3-0. Echipa lui Laurenţiu Urâtu vine vinerea aceasta în ocna din Berbeşti, acolo unde speră să obţină o performanţă similară. „Trebuie să nu mai jucăm sub presiune, pentru că nu ne ia nimeni capul. Îmi aduc aminte că, în campionatul trecut, dacă mai erau câteva etape de disputat, ajungeam să promovăm în Liga a II-a, aşa de bine am jucat pe final. Sper şi în acest meci să evoluăm la fel de bine ca la Piatra Olt”, a mai adaugat Roşoagă.

Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button