Liga II

FCM Tg. Mureş – CSM Rm. Vâlcea 2-0

„Conform cu realitatea din teren”

Partida pierdută de CSM Rm. Vâlcea la Tg. Mureş poate fi catalogată în privinţa scorului şi a poziţiilor în clasament ale celor două echipe la capitolul clasicei formulări de odinioară: „conform cu realitatea din teren”. Dacă jocul şi scorul de la Tg. Mureş ne arată diferenţe mari între CSM şi FCM, să spunem că, totuşi, există şi unele asemănări între cluburi.

Este vorba de latura financiar-organizatorică, ambele echipe fiind în subordinea şi finanţarea directă a autorităţilor locale. Şi FCM, şi CSM primesc bani de la buget pentru desfăşurarea activităţii, iar aici asemănările se opresc. Ardelenii, probabil mai experimentaţi într-ale fotbalului, se află mereu „acolo sus” şi încearcă să promoveze, fără a avea la activ episoade gen „Baia Mare”. Vâlcenii „trăiesc” doar pentru a se salva de la retrogradare, în fiecare an „reconstruim echipa” şi în fiecare vară pornim cu speranţe că, poate, vom fi şi nou ciuca bătăilor în Liga I, că una e să te bată CFR Cluj sau FC Timişoara şi alta e să pierzi la Arieşul Turda sau Fortuna Covaci.
În aceste condiţii, despre meciul de la Tg. Mureş sunt puţine de spus, rezumând cronica la cele din titlu. Vâlcenii au contat prea puţin, s-au întrecut în greşeli impardonabile pentru acest nivel – lucru recunoscut şi de antrenorul Mitică Teleşpan la conferinţa de presă – iar gazdele au obţinut victoria ce le dă speranţe că mai pot încurca UTA sau „U” Cluj-Napoca în drumul lor spre Liga I.

Debut cu victorie pentru Falub

În partida cu CSM Rm. Vâlcea, ardelenii l-au avut pe banca tehnică pe antrenorul Adrian Falub, acesta fost ultima dată la Unirea Alba Iulia (în Liga I) şi venit la Tg. Mureş pentru a-l înlocui pe Cosmin Bodea. Schimbarea de pe banca tehnică a ardelenilor s-a văzut prea puţin în repriza întâi, vâlcenii fiind aproape de a intra cu un nesperat 0-0 la vestiare. A fost însă faza din minutul 41 când Anton a pasat perfect pentru Vancea, iar acesta a înscris spectaculos, cu o scăriţă, peste portarul vâlcenilor. Jucătorii antrenaţi de Mitică Teleşpan au avut unele faze de poartă, însă lipsa lui Răzvan Dobre (suspendat pentru acest meci) s-a văzut, iar cei care au înscris au fost din nou mureşenii, prin acelaşi Vancea, cu un şut bine plasat, în minutul 73.
În urma acestui eşec CSM Rm. Vâlcea rămâne tot pe locul 9 în clasament, la patru puncte de primul loc retrogradabil. O victorie a CSM-ului în runda următoare ar putea asigura în proporţie de 99 la sută salvarea de la retrogradare a echipei antrenate de Mitică Teleşpan.
La Tg. Mureş, CSM Rm. Vâlcea a aliniat următoarea echipă: Perianu – Moraru (Fl. Pârvu ’80), Dandea, Cip. Dinu, Stanca – Ciucur, Sg. Popescu, Beto (Vasile ’57), Goge – L. Pârvu, Curtuiuş.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button