Liga II

Intermediară la Liga a II-a: Miercuri, cu FC Argeş în Zăvoi!

Finalul campionatului la Liga a II-a aduce un nou meci la mijlocul săptămânii pentru CSM Rm. Vâlcea. Federaţia Română de Fotbal a programat partida dintre CSM şi FC Argeş să aibă loc miercuri, 12 mai, pe stadionul Municipal, cu începere de la ora 18.00.

Jocul este unul important pentru CSM, vâlcenii putând să-şi asigure cu o victorie salvarea de la retrogradare, întrucât doar teoretic mai poate ajunge Mureşul Deva la punctajul vâlcenilor, în condiţiile în care Fortuna Covaci este ca şi retrogradată. Şi pentru a lămuri şi acest aspect, să spunem că în urma retragerii echipelor Jiul Petroşani, CFT Timişoara şi FC Drobeta Turnu Severin, din Seria Vest a Ligii a II-a mai retrogradează doar două formaţii.

Piteştenii, scoşi de Dacia din cursă

Etapa trecută, la Piteşti, echipa FC Argeş a înregistrat un eşec dureros. Piteştenii au pierdut pe teren propriu în faţa con-judeţenei din Mioveni, Dacia impunându-se cu scorul de 1-0. Cu acest rezultat FC Argeş Piteşti a ieşit din cursa pentru promovare, în timp ce Dacia mai speră să încurce pe UTA Arad sau „U” Cluj-Napoca. Atmosfera în sânul echipei argeşene este una încordată de care vâlcenii trebuie să profite. Acuzat de coruperea arbitrilor, sponsorul piteştenilor, Cornel Penescu, a fost atacat cu ouă de către suporteri, iar căpitanul de echipă Iulian Tameş, a fost în centrul unui scandal cu suporterii care-l acuzau că nu obţin victoriile necesare promovării. Pe fondul acestei atmosfere încărcate de la FC Argeş, vâlcenii trebuie să profite şi să forţeze obţinerea celor trei puncte în Zăvoi.

Mitică Teleşpan: „Vreau victorii acasă!”

Pentru antrenorul Dumitru Teleşpan, partida cu FC Argeş Piteşti are un farmec aparte. De-a lungul anilor între Vâlcea şi Argeş a fost o rivalitate recunoscută, venită după desfiinţarea Regiunii Argeş şi formarea celor două judeţe actuale. Piteştenii au avut cu îngâmfare un aer de superioritate dat de sprijinul comunist în multe domenii economico-sociale. Sportul a rămas singurul domeniu în care Râmnicul a încercat să se mai „răcorească” şi ori de câte ori vâlcenii au avut ocazia la fotbal să-şi demonstreze superioritatea au făcut-o, indiferent că era vorba de Divizia A sau Liga a II-a, indiferent că ei îl aveau pe Dobrin sau Mutu, iar noi pe Carabageac sau Mihăiţă Persu. „Ostaş” în „războaiele” sportive dintre Râmnic şi Piteşti, antrenorul Dumitru Teleşpan a înfruntat de multe ori echipa de peste Dealul Negru, fie din postura de jucător, fie din cea de antrenor.
Pentru partida de miercuri, antrenorul Teleşpan are multe semne de întrebare în privinţa aducerii jucătorilor la randamentul maxim, unii fotbalişti ai CSM-ului suferind mici probleme de ordin medical după meciul de la Tg. Mureş. Teoretic ar trebui să revină Miţă Deaconescu după cele trei etape de suspendare, dar şi Răzvan Dobre, care n-a jucat la Tg. Mureş. Dintre aceştia doar Dobre este apt. În privinţa lui Deaconescu, Sergiu Popescu şi Betto Morreira sunt unele semne de întrebare.
„Nu pot să vă spun de pe acum ce schimbări fac la echipă pentru meciul cu FC Argeş. Depinde şi de starea lor, de recuperarea după efort. Eu îmi doresc foarte mult să câştigăm cu FC Argeş, vreau doar victorii pe teren propriu. Depinde şi de ei, de jucători, cât de atenţi sunt şi cum se concentrează la joc. Pierdem prea mult pe greşeli individuale. Aşa a fost şi la Tg. Mureş unde putea să fie în prima repriză, la fel de uşor, şi 1-0 pentru noi, dar şi 2-0 pentru ei!” – a spus antrenorul Dumitru Teleşpan la începutul acestei săptămâni.

Florin MĂNOIU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button