Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Liga III

FCM Alexandria – FC Oltchim 1-2

Seria neagră a fost întreruptă

* chimiştii s-au bucurat, în sfârşit, de succes, după patru eşecuri consecutive

Datorită rezultatelor negative din ultima perioadă, gruparea antrenată de Marian Deaconescu ajunsese în situaţia de a se compara cu Gheconul. Dacă FC Oltchim n-ar fi câştigat în această etapă, formaţia lui Dan Mazilu s-ar fi aflat acum la o distanţă de doar două puncte de gruparea râmniceană din Liga a III-a. „Chimiştii” au reuşit, însă, să întrerupă seria neagră, şi-au făcut un serviciu şi au câştigat, victoria de la Alexandria fiind, de asemenea, şi în beneficiul trupei antrenată de Ursu şi Roşoagă. FC Oltchim s-a impus cu 2-1 pe terenul echipei din Alexandria, formaţie care astfel a fost din nou băgată în „găleată”, aruncată în „focul” luptei pentru evitarea retrogradării. Gruparea vâlceană a avut, totuşi, emoţii până să-şi îndeplinească obiectivul. În debutul meciului gazdele au beneficiat de o lovitură de pedeapsă, pe care, din fericire, au ratat-o. În loc de 1-0 s-a făcut 0-1, Răcăreanu reuşind deschiderea scorului printr-un gol de kinogramă: o foarfecă finalizată cu un gol la vinclu. Imediat, s-a concretizat un alt avantaj pentru vâlceni. Gazdele au rămas în inferioritate numerică, astfel că totul părea mai uşor. O greşeală de marcaj, însă, a lui Preda, a complicat situaţia pentru FC Oltchim. FCM Alexandria a înscris pentru 1-1, golul restabilirii egalităţii oferindu-le gazdelor un plus de încredere. Chimiştii au revenit, totuşi, rapid la timonă, Marinescu „îngropând” echipa teleormăneană. A înscris pentru 1-2, aducând toate cele trei puncte formaţiei vâlcene.
Pentru FC Oltchim au evoluat: Vlădoi – Nania, Stoica, Bărbuţ, Răcăreanu, Despoiu, Preda, Smedescu, Creangă, Marinescu, C. Popescu. Au mai jucat: Nuţu, Amza şi Dănuleţ.

Tomescu, suspendat până la finalul sezonului

Comportarea nesportivă avută de Tomescu în etapa trecută, pe finalul meciului cu CS Vişina Nouă, l-a costat scump pe „chimist”. Pentru că l-a înjurat pe centralul întâlnirii, tânărul jucător vâlcean s-a ales cu o suspendare de trei etape. Cu alte cuvinte, dat fiind faptul că într-una dintre etape FC Oltchim nu joacă, urmând a lua trei puncte la „masa verde”, cu Armata Craiova, Tomescu va fi indisponibil până la finele actualului sezon. Pe lângă acest lucru, jucătorul „chimist” a fost „ars” şi la buzunar. Din câte se pare, Tomescu va suporta amenda de 10 milioane de lei primită din partea Comisiei de Disciplină a FRF.

Urmează două meciuri cu echipe din subsolul clasamentului

Mai sunt trei etape de disputat din actualul sezon de Liga a III-a, însă FC Oltchim nu mai are programate decât două meciuri. La sfârşitul acestei săptămâni „chimiştii” vor primi vizita Progresului din Corabia, apoi vor lua trei puncte la „masa verde”, cu Armata Craiova, urmând ca în ultima etapă să întâlnească, tot pe teren propriu, formaţia Ralbex Turcineşti. Ar putea lua 9 puncte în ultimele trei runde şi astfel ar putea contribui şi la salvarea Gheconului de la retrogradare. În primul meci, cel de vineri, 28 mai, FC Oltchim nu se va putea baza, pe lângă Moldoveanu (accidentat) şi Tomescu (suspendat), nici pe Octavian Marinescu, care a ajuns la şapte galbene, drept pentru care este nevoit să stea o etapă.

Laurenţiu SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button