Liga III

FC Oltchim – Progresul Corabia 0-1

Şi ajutorul n-a mai venit…

* „chimiştii” au pierdut întâlnirea cu contra-candidata Gheconului din lupta pentru evitarea retrogradării, astfel că au apărut din nou suspiciunile de „non-combat”

După ce s-a impus în faţa formaţiei din Alexandria, FC Oltchim a avut oportunitatea de a ajuta şi mai mult cealaltă formaţie vâlceană din Liga a III-a, pe Ghecon Lăpuşata. Dacă echipa antrenată de Marian Deaconescu s-ar fi impus vineri, 28 mai, pe teren propriu în faţa Progresului Corabia, Ghecon ar fi fost, matematic, salvată de la retrogradare. Progresul, echipa aflată sub linia ce departajează echipele care rămân în Liga a III-a de cele care retrogradează, ar fi rămas, cu două etape înainte de final, cu 40 de puncte în clasament, în timp ce Ghecon a făcut 47 de puncte, iar cealaltă echipă care avea 40 de puncte, Ralbex Turcineşti, a ieşit din lupta cu Ghecon, după ce a pierdut în ultima rundă. Progresul, însă, a ajuns la 43 de puncte şi încă mai speră că se va salva de la excluderea din cel de-al treilea eşalon. Meciul cu Oltchim a ajutat-o să rămână în grafic.
„Chimiştii” au avut câteva şanse mari de a trece la timonă în prima repriză, care s-a încheiat, însă, la scorul de 1-0 pentru oaspeţi. După ratările uriaşe ale lui Smedescu, Creangă sau Despoiu, a urmat, în minutul 44, o fază surprinzătoare. Şut al lui Urucu, deviat, şi echipa lui Bogdan Vrăjitoarea a preluat conducerea. Rezultatul s-a menţinut până la final, asta pentru că în partea secundă FC Oltchim n-a mai contat în joc. A avut o evoluţie suspect de slabă, pentru acest lucru dându-se vina pe lipsa unor jucători importanţi din primul 11 (Marinescu, Tomescu şi Ciprian Popescu, toţi trei aflaţi în stare de suspendare). Oricum ar fi fost, însă, înfrângerea suferită de „chimişti” a lăsat o impresie urâtă, luându-se din nou în considerare ideea de „non-combat”.
Pentru FC Oltchim au evoluat: Vlădoi – Preda, Bărbuţ, Smedescu, Creangă, Nania, Răcăreanu, Despoiu, Stoica, Nuţu, Dănuleţ. Au mai jucat: Amza şi Smeadă.

„Sunt nişte trădători”

La sfârşitul întâlnirii cu Progresul Corabia, preşedintele clubului chimist, inginerul Mihai Diculoiu i-a acuzat dur pe jucători. „Sunt nişte trădători. Dar îi anunţ că prin acest rezultat au pierdut tot! A fost sfârşit de carieră pentru jucătorii care au carte de muncă. Şi-au pierdut locul de titulari, au pierdut tot! Niciunul dintre cei angajaţi nu o să mai joace. De altfel, toţi sunt transferabili. Vom juca cu juniorii, iar ceilalţi se vor prezenta la locul de muncă de acum înainte”, a afirmat Mihai Diculoiu imediat după încheierea partidei pierdută de FC Oltchim cu 1-0 în faţa Progresului din Corabia.

În ultima etapă, cu Ralbex Turcineşti

FC Oltchim mai are de disputat o singură etapă din actualul sezon de Liga a III-a. Vineri, 4 iunie, era programat să întâlnească Armata Cariova, însă cum „militarii” au spus pas competiţiei, retrăgându-se din campionat, „chimiştii” vor avea câteva zile de pauză. Mai au de jucat pe teren un singur meci, cu Ralbex Turcineşti, în ultima etapă a Ligii a III-a, partida urmând să aibă loc pe stadionul Oltchim. Întâlnirea din ultima rundă ar putea trezi interes doar din partea gorjenilor, care încă mai speră că vor rămâne în cel de-al treilea eşalon.

Laurenţiu SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button