Liga III

FC Oltchim – Ghecon Lăpuşata 0-0

Meci slab, rezultat dezamăgitor

* cele două formaţii vâlcene şi-au împărţit punctele, însă niciuna nu a avut vreun beneficiu major de pe urma întâlnirii directe

Frăţeşte, dar nu prieteneşte! Cam aşa pot fi caracterizate meciul şi rezultatul duelului local din Liga a III-a, dintre FC Oltchim şi Ghecon Lăpuşata. Cele două formaţii din judeţul nostru şi-au împărţit punctele frăţeşte, fiecare dintre ele s-a ales cu un punct în urma meciului de vineri, dar nu prieteneşte, aşa cum s-ar fi aşteptat microbiştii vâlceni. „Chimiştii” nu se află în „foame” de puncte, nu sunt ameninţaţi cu retrogradarea şi nici şanse prea mari la primul loc nu au. În schimb, în curtea Gheconului situaţia este aproape critică. Retrogradează şase formaţii din această serie, echipa din Lăpuşata se află printre ele, are un program dificil şi mai depinde şi de jocul rezultatelor. Toate acestea apasă pe umerii trupei lui Dan Mazilu drept pentru care, la meciul direct cu FC Oltchim, Ghecon a avut toţi spectatorii de partea sa. Pentru binele fotbalului vâlcean, pentru ca Ghecon să-şi sporească şansele de a scăpa de retrogradare, un rezultat bun ar fi echivalat cu o victorie a formaţiei pregătită de Ursu şi Roşoagă. La fel ca şi altădată, însă, „chimiştii” nu au făcut vreo concesie. Au dat impresia la început că nu-şi doresc să pună piciorul pe acceleraţie, însă Ghecon n-a reuşit să profite de forma mai slabă a elevilor lui Deaconescu. A rezultat o primă repriză lipsită de atractivitate, fără veleităţi tehnice, un joc slăbuţ al ambelor formaţii. Cea mai mare ocazie a primei reprize au avut-o totuşi gazdele, Tomescu ratând cu poarta goală după ce mingea i-a revenit dintr-un clinci. În partea secundă meciul a fost mai disputat, însă tabela de marcaj a rămas neschimbată. Au mai fost câteva şanse ale Oltchimului de a deschide scorul, dar Cruceru şi-a făcut datoria, intervenind prompt. Pe final, ghinionul s-a abătut asupra oaspeţilor. Mai întâi Ghecon a rămas în inferioritate numerică, Tănăsie fiind eliminat în minutul 73, pentru un atac dur asupra unui adversar, la doar şapte minute după ce intrase pe teren, înlocuindu-l pe Ursu. Apoi, în ultima fază a meciului, Ghecon a ratat cea mai mare ocazie. Roşoagă a centrat perfect, dar Bunescu n-a reuşit să împingă balonul în poartă. S-a terminat 0-0, spre dezamăgirea tuturor, până la urmă. Acum, Oltchimul mai poate ajuta într-un singur fel formaţia din Lăpuşata. Să se impună în faţa echipelor cu care Gheconul se luptă pentru evitarea retrogradării.

Au arbitrat: Omar Dumitrică – la centru, ajutat la cele două linii de Marius Firţulescu şi Ileana Tudorică (toţi din Craiova).

Au evoluat formaţiile: FC Oltchim: Vlădoi – Răcăreanu, Bărbuţ, Stoica, Creangă, Nuţu, Tomescu, Despoiu, Marinescu, Smedescu, Preda. A mai jucat Dănuleţ.
Ghecon Lăpuşata: Cruceru – Păun, Muşuroaia, Chiripuş, Ursu, Nistor, Roşoagă, Girlă, Nica, Bălţăţeanu, Ciortan. Au mai jucat: Vlădoi, Tănăsie, Bunescu şi Bucei.

Gheorghe Constantin, prezent la derbiul local

Fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a fost prezent vineri la întâlnirea directă dintre FC Oltchim şi Ghecon Lăpuşata, urmărind doar prima repriză a derbiului local din Liga a III-a. Nu a venit la meci în calitate de susţinător al formaţiei lui Dan Mazilu, ci doar ca simplu spectator. „Costică Vâlcea” a infirmat zvonurile potrivit cărora s-ar fi implicat în sprijinirea Gheconului, precizând că abia din vară este posibil să revină în fotbal. Nu la Ghecon, nici la CSM sau Internaţional Curtea de Argeş, ci undeva „mai departe de casă”.

Rundă dificilă pentru formaţiile vâlcene

Ghecon şi FC Oltchim întâlnesc grupări din prima jumătate a clasamentului „Chimiştii” au ajuns deja la al doilea meci fără victorie. Stau bine în clasament, nu au nicio grijă, însă pentru palmares ar fi ideală o revenire de formă. Pentru a rămâne în plasa primelor clasate, FC Oltchim are nevoie ca vineri, 16 aprilie, să se impună la Craiova, pe terenul pompierilor de la Prometeu, care au beneficiat de o săptămână în plus de pauză, după ce Juventus Bascov s-a retras din campionat.
Tot la un rezultat pozitiv în etapa de vineri speră şi oficialii de la Ghecon Lăpuşata. Formaţia lui Dan Mazilu se află cu un picior în groapă, astfel că orice mişcare greşită în acest moment se poate dovedi decisivă în privinţa sorţii acesteia. La sfârşitul săptămânii Ghecon are o misiune aproape imposibilă, de a obţine maxim de puncte din întâlnirea cu Triumf Bârca, o echipă cu pretenţii la promovare. Îşi poate, totuşi, îndeplini obiectivul, dacă ţinem cont de faptul că Triumf a dovedit că nu e de neînvins. A pierdut ultimele două meciuri, cu FC Caracal şi FC Târgovişte, astfel că se poate împiedica şi la Berbeşti.

Juventus Bascov s-a retras din campionat

Din seria a IV-a a Ligii a III-a vor mai retrograda doar cinci echipe, nu şase, cum se ştia la începutul campionatului. Asta pentru că săptămâna trecută una dintre formaţiile angrenate în această competiţie, Juventus Bascov, a ales să se retragă din campionat. Dacă lua această decizie în turul campionatului, FC Oltchim ar fi fost avantajată. Chimiştii au pierdut meciul din tur cu argeşenii, astfel că acum ar fi avut cu trei puncte mai mult în clasament. Dar pentru că Juventus s-a retras în retur, rezultatele din tur rămân valabile, iar cele din cea de-a doua parte a campionatului se vor anula, toate echipele urmând a câştiga meciul cu formaţia din Bascov cu 3-0.

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button