Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Liga III

FC GHECON – PROMETEU CRAIOVA 2-1

Ghecon, la trei puncte distanţă de nisipurile mişcătoare

* Ursu, Roşoagă & Co. s-au impus împotriva uneia dintre grupările valoroase din Seria a IV-a 

În cele două etape din acest retur de campionat, FC Ghecon Lăpuşata a reuşit să adune patru puncte, crescându-i semnificativ „cota” în ceea ce priveşte posibilitatea de a evita retrogradarea în Liga a IV-a. În ultima rundă, cea cu numărul 20, Ursu, Roşoagă & Co. au primit la Berbeşti vizita celor de la Prometeu Craiova, meciul fiind extrem de important în ceea ce priveşte cursa nebună de activare în aceeaşi divizie şi din sezonul viitor. Gruparea patronată de parlamentarul Dan Mazilu a reuşit să se impună cu 2-1, câştigând, de asemenea, „dubla” tur-retur cu scorul general de 3-1, după ce în prima parte a campionatului a remizat 1-1, în deplasarea din Bănie. După o primă repriză de joc ştearsă de ambele părţi, vâlcenii aveau să marcheze de două ori în cel de-al doilea mitan, Ovidiu Ciortan dovedindu-se încă o dată a fi îngerul salvator al echipei sale.

Pompierul Ciortan salvează pielea colegilor 

Atunci când nu intervine în stingerea incendiilor, pompierul Ovidiu Ciortan joacă fotbal în Liga a III-a, la FC Ghecon, fiind un fotbalist indispensabil echipei sale în meciurile din campionat. O nouă evoluţie remarcabilă a atacantului din curtea deputatului Dan Mazilu s-a înregistrat în partida cu craiovenii de la Prometeu. Acesta a înscris un gol superb (în minutul 50), dintr-o scăriţă peste portar şi a obţinut un penalty (în minutul 83), bătut de Mocioacă şi în urma căruia echipa vâlceană a reuşit să se impună cu scorul de 2-1. Prometeu Craiova a marcat singurul gol dintr-o lovitură liberă executată de la 20 de metri. 

„Rezervele şi-au intrat în mână” 

Căpitanul Iulian Roşoagă spune că, în etapele viitoare, există posibilitatea ca el şi cu „principalul” Cosmin Ursu să nu mai fie titulari, din moment ce jucătorii care au evoluat în locul lor în partida cu Prometeu au făcut o treabă excelentă. „Cu echipa din Craiova, eu şi cu Ursu nu am jucat, din cauză că aveam câte patru cartonaşe galbene încasate. Cei care ne-au înlocuit au făcut de aşa natură încât să nu se simtă lipsa noastră de pe teren. Popescu, Bucei, Frunză şi Bălţăţeanu au jucat extraordinar. Cine ştie, poate că, în viitorul apropiat, e rândul lor să joace titulari meci de meci, iar noi, cei mai în vârstă, să ne retragem pentru a le lăsa locul”, ne-a declarat Iulian Roşoagă. 

Cu FC Argeş II, în Trivale 

Următorul hop pe care vâlcenii trebuie să-l traverseze în Liga a III-a (un hop destul de mare) se află în Trivale, acolo unde evoluează FC Argeş II, „satelitul” grupării patronate de familia Penescu. Situaţi pe locul 5 în cadrul clasamentului Seriei a IV-a, piteştenii vor fi un obstacol greu de trecut de către fotbaliştii de la Ghecon. „Suntem conştienţi că vom avea parte de un meci dificil, pentru că o bună parte dintre jucătorii de la FC Argeş II provin de la echipa mare. Însă am încredere că vom obţine un rezultat bun, deoarece moralul jucătorilor e bun. Trebuie să câştigăm acest meci, pentru a ne simplifica situaţia cât de cât”, a mai precizat căpitanul grupării din Lăpuşata. 

• Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button