Liga IV

FC Băbeni – AS Şirineasa 2-1

Matematic, salvaţi de la retrogradare

* Băbenarii şi-au îndeplinit obiectivul, urmând a evolua şi în sezonul viitor în Liga a IV-a

Au scos un punct din întâlnirea de la Alunu, iar acum alte trei don confruntarea cu AS Şirineasa. Graţie acestor rezultate, băbenarii au reuşit, cu două etape înainte de finalul sezonului, să-şi îndeplinească obiectivul şi să se bucure pentru salvarea de la retrogradare. Dacă până acum această variantă era doar teoretică, după etapa de sâmbătă acest vis s-a transformat în realitate. FC Băbeni a ajuns la 38 de puncte şi din punct de vedere matematic nu mai are nici o şansă să părăsească acest eşalon. AS Şirineasa i-a ajutat pe băbenari să rămână în Liga a IV-a. Chiar dacă au deschis scorul, oaspeţii n-au reuşit să se menţină în avantaj până la final. Formaţia lui Florentin David a egalat prin Adi Iordănescu, iar Băluţă, în minutul 80, a înscris golul victoriei, de 2-1 pentru FC Băbeni. Astfel, partida a ajuns să se încadreze între cele ale căror rezultate au ridicat semne de întrebare, fiind suspectate de „blat”, ipoteză infirmată, însă, se ambele tabere.

„Am avut «bulan» mare de tot!”

„Lumea spune că au jucat Catargiu cu Gaiţă, dar n-a fost aşa. Cei care gândeau acest lucru ar fi trebuit să vină să vadă meciul şi apoi să lanseze astfel de idei. Am avut «bulan» mare de tot! AS Şirineasa a avut mai multe ocazii, dar noi am avut noroc. E bine că s-a terminat aşa. Suntem scăpaţi de la retrogradare din toate puncte de vedere”, a precizat unul dintre oficialii FC Băbeni. Salvarea de la retrogradare a fost sărbătorită de băbenari în interiorul singurei construcţii utilizabile din cadrul stadionului Forestierul. Foişorul de la stadion, ce datează de câteva zeci de ani, a găzduit mica petrecere a formaţiei lui Florentin David. În afara acestuia, din păcate, la terenul de lângă gara din Băbeni nu mai există nimic din ceea ce, odată, făcea din Forestierul un stadion de Liga a III-a.

„Cu Mărăcine în poartă, mai aveam 15 puncte în plus acum”

Oficialii echipei oaspete au găsit un „ţap ispăşitor” pentru înfrângerea cu FC Băbeni: portarul Beldiman. „Sunt supărat pe «mister» Beldiman, portarul nostru. La 1-0 pentru noi, am primit un gol de la 35 de metri. Am avut apoi trei-patru situaţii să marcăm, am ratat şi am primit un gol în urma unui corner. Beldiman a ieşit greşit pe centrare, a împins mingea într-un adversar şi s-a făcut 2-1 pentru FC Băbeni. Eu nu-l acuz de rea intenţie, dar am pierdut 6-7 meciuri de maniera asta. Mărăcine, era el rău de gură, dar ne ajuta. Cu el în poartă, mai aveam acum 15 puncte în plus, în clasament” este de părere antrenorul formaţiei AS Şirineasa.

Grigore şi Băcanu suspendaţi pentru şase etape

Evenimente de la meciul dintre Lotru Brezoi şi AS Şirineasa au fost analizate de Comisia de Disciplină a AJF, care i-a pedepsit pe jucătorii agresivi din acea partidă. Cel mai uşor a scăpat Dan Vîrtopeanu, portarul Lotrului, care l-a lovit pe un adversar. A primit doar o etapă de suspendare, considerându-se, probabil, că acesta a recurs la lovirea adversarului pentru a-l apăra pe arbitrul întâlnirii, centralul Alin Croitoru, care a căzut victimă furiei jucătorilor oaspeţi. Alexandru Grigore şi Marius Băcanu, jucătorii formaţiei AS Şirineasa care l-au lovit în piept pe arbitru, au fost sancţionaţi cu câte şase etape de suspendare şi penalitate sportivă.

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button