Liga IV

Fantasticii lui Ionel Giuran

* după 13 etape, lidera din Ioneşti se menţine la nouă puncte distanţă de locul secund şi dă impresia că nu are adversar în cursa pentru titlul de campioană

În runda cu numărul 13 a Ligii a IV-a, elevii lui Vasile Ilinca au efectuat o nouă deplasare de foc, la Ioneşti, în vederea susţinerii partidei cu lidera ierarhiei la zi. Minerul nu a reuşit să le tăie aripile lui Alin Savu şi compania, pierzând cu 7-2. Pe stadionul formaţiei patronate de omul de afaceri Ionel Giuran „ortacii” nu au contat decât prima repriză, încheiată cu scorul de 2-2, în cel de-al doilea mitan aceştia fiind împuşcaţi de cinci ori de către Savu, Albinaru şi camarazii. 

„Patru goluri din corner – de neacceptat”

La finalul partidei, antrenorul Vasile Ilinca le-a reproşat discipolilor săi că au comis imprudenţe tocmai acolo unde i-a rugat să fie mai vigilenţi: în compartimentul defensiv. Dacă în prima parte a disputei „minerii” au făcut faţă cu brio tăvălugului din Ioneşti, având şansa chiar să intre la cabine în avantaj – însă Andrei Vladu a ratat inexplicabil, în postură de singur cu portarul – repriza secundă a fost de cu totul o altă factură. „Le-am explicat că nu este indicat să producă aut-uri în apropierea propriului careu şi să trimită balonul în corner, pentru că asta ar însemna sinucidere curată. Însă, stupoare! Am încasat patru goluri tocmai din lovituri de la colţul terenului. Nu poţi să ignori aceste reguli fundamentale de fotbal când joci cu echipe precum Oltul Ioneşti 2009, care au atâta experienţă şi te «faultează» de fiecare dată când te prind”, ne-a spus antrenorul Vasile Ilinca, la finele meciului desfăşurat la Ioneşti.

„Avem trei clase peste FC Ghecon”

În condiţiile în care adversarele din Liga a IV-a nu sunt de calibrul liderei din Ioneşti, Ionel Giuran va stabili un program al meciurilor amicale cu primele echipe din Seria a IV-a a Ligii a III-a, cea în care activează FC Ghecon şi FC Oltchim.
„În momentul actual, cred că suntem mai buni ca FC Ghecon. Vom disputa în această iarnă un meci amical cu ei să ne testăm nivelul de joc. De asemenea, voi vedea ce echipe din Liga a III-a sunt disponibile, în vederea meciurilor amicale. Ne trebuie adversari puternici, pentru că, după părerea mea, nu are rost să ne batem cu cei din Liga a IV-a. Dacă vrem să ştim la ce nivel ne situăm, trebuie să jucăm cu echipe puternice”, ne-a declarat Ionel Giuran.

48 de puncte, target-ul liderei

Pentru acest an, patronul de la Oltul Ioneşti 2009 şi-a pus dorinţa ca Moş Crăciun să vină mai devreme (odată cu sfârşitul turului de campionat) şi să-i aducă… 48 de puncte, adică maximum posibile, după retragerea celor de la Olteţul Bălceşti. Campania de achiziţii dusă de afaceristul Ionel Giuran în aceasta vară s-a dovedit a fi una extrem de inspirată, din moment ce echipa sa s-a „rupt” de linia de clasament şi pare că-şi îndeplineşte doar o simplă formalitate: aceea de a duce la capăt meciurile pentru a i se acorda titlul de campioană. De asemenea, managerul firmei de construcţii SC ONILSERV SRL a precizat că le va oferi jucătorilor un cantonament de vis, dacă îşi vor îndeplini obiectivul. După 12 etape, lidera are o linie de clasament impecabilă, cu 56 de goluri marcate şi doar şapte primite, adică, un atac intransigent şi un compartiment defensiv cvasi-impenetrabil.

Beka Kalandadze: „Mi-e greu să mă obişnuiesc cu clima din România”

Originar din republica condusă de Mihail Saakaşvili (Georgia), fotbalistul transferat recent la Oltul Ioneşti 2009 susţine că îi va lua ceva timp până ce se va acomoda cu schimbările bruşte de temperatură din ţară. Beka Kalandadze mai spune că aşteaptă zilele în care termometrul va indica sub zero grade. „Mă simt mult mai bine când e frig, decât pe temperaturi ridicate. Nu suport căldura. Mă bucur să aud că iarna se vor înregistra temperaturi destul de scăzute şi în Râmnic. Sunt un iubitor al zăpezii”, ne-a spus Beka Kalandadze. (L.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button