Diverse

Episcopul Râmicului s-a rătăcit la Mateeşti

Emilian Lovişteanul, cel care conduce destinele bisericii vâlcene de un an de zile, a găsit cu greu calea spre o biserică din comuna Alunu, la un moment dat chiar pierzându-se prin cătunele din vestul judeţului.

Se pare că Episcopul Râmnicului nu prea se prea află în graţiile Domnului, altfel nu rătăcea calea spre lăcaşul de rugăciune, la începutul acestei luni. PS Lovişteanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, şef peste 1000 de preoţi vâlceni, trebuia să sfinţească biserica din comuna Alunu, lăcaş refăcut din temelii în toamna acestui an. Toate bune şi frumoase!
Preotul parohiei Alunu a lansat invitaţia, episcopul a acceptat-o, dar a trăit clipe de coşmar în  găsirea drumului. Deşi Episopul nu a plecat singur la drum,  preoţii care-l însoţeau nu ştiau nici ei drumul, interesul acestora faţă de parohiile din teritoriu fiind zero.
Iniţial, unul din preoţi îi propusese lui Emilian Lovişteanu să ceară o escortă a poliţiei. Scenariul a picat fie din cauza refuzului Poliţiei, fie din cauza orgoliului tânărului episcop care a mizat foarte mult pe ajutorul şefului suprem. Din păcate, Dumnezeu a avut alte probleme de rezolvat în ziua respectivă şi şi-a lăsat subalternul pe mâna …subalternilor, care l-au plimbat pe căi greşite timp de câteva ceasuri. Preoţii şi-au pierdut busola în comuna Mateeşti. Sigur însă că episcopul a ajuns într-un târziu şi la Alunu şi, ca să-şi ia revanşa pentru întârzierea provocată de subalternii din dotare, a ţinut o slujbă de patru ore încheiate, fix, dacă ar fi să-l parafrazăm pe Caragiale. Nu ştim dacă, după acest incident, episcopul a investit câţiva bănuţi într-o hartă rutieră  sau dacă şi-a propus să ia la picior toate parohiile din judeţ pentru evitarea, pe viitor, a unor situaţii de acest gen, dar dacă a fost băiat isteţ sigur aşa a făcut.

Dana Nedescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button