Politica

Emilian Frâncu o acuză pe Maria Tudor că acţionează împotriva Oltchim şi a vâlcenilor

Francu• Angajaţii de la Oltchim să-i scuipe în ochi pe cei de la PD-L şi arunce cu pietre după ei, când îi mai prind la combinat. Aceste recomandări au fost făcute, vineri, de senatorul Emilian Frâncu, unul dintre politicienii care s-au zbătut foarte mult pentru ca, în prezent, combinatul să funcţioneze

Senatorul Emilian Frâncu, unul dintre politicienii care s-au zbătut pentru ca Oltchim să funcţioneze în continuare, a luat atitudine împotriva celor care acţionează împotriva acestei societăţi.

Duşmanii lui Roibu fac potecă la VTV

„Nu vorbesc în calitate de susţinător al combinatului chimic, de mai bine de 10 ani, sau de promotor al Legii Oltchim, care a mai salvat această societate acum 2-3 ani, când, tot aşa, a dorit cineva, un acţionar minoritar, să-l cumpere pe nimic. Iar eu, prin acea lege, am făcut imposibilă acea acţiune demolatoare. Vorbesc în calitate de cetăţean al judeţului Vâlcea şi vă spun că oricine încearcă să submineze Oltchim-ul, indiferent de cine este condus acesta, atentează la siguranţa mea. De aceea, niciodată nu voi trece cu vederea astfel de demersuri, indiferent cine e în spatele acţiunilor îndreptate împotriva Oltchim-ului”, a spus liderul PNL Râmnicu Vâlcea. Continuându-şi ideea, acesta a adăugat: „Acum, în spatele lor, orice om înţelege că se află un lider marcant al PD-L, care pe viaţă şi pe moarte, de câţiva ani, se luptă cu Oltchim-ul. Acuma, având şi un canal media la dispoziţie, invită tot felul de persoane care să lovească în Oltchim. Dar, atenţie!, nu e niciun fel de element negativ, acela de a invita oameni să injure Oltchim-ul. Aş fi de acord cu acest lucru… Drama mea este că moderatorul, care ar trebui să fie o persoană cât de cât obiectivă, neutră, incită la violenţă, la ură, la tot felul de proferări de injurii la adresa conducerii Oltchimului şi a acestei instituţii. De ce? Cui îi foloseşte? Păi, iată de ce: domnii de la PD-L au venit de vreo zece ori prin campania electorală, inclusiv doamna Udrea, Boc, Videanu, Băsescu.

PD-L n-a făcut nimic pentru Oltchim, ba din contră

Domnii parlamentari de la PD-L s-au bătut cu pumnii în piept atunci spunând: uite ce facem noi pentru Oltchim! Şi, dragii mei, nu s-a făcut nimic, nici măcar garantarea unui împrumut. A trebuit ca directorul Constantin Roibu să meargă şi să încerce cu forţe proprii… şi a şi reuşit… să cumpere Arpechim-ul. Acum, aţi văzut!, pe ordinea de zi a Adunării Generale – că se propusese de către minoritari ca Oltchim să fie preluat de o structură străină – apare ideea unor noi împrumuturi, pentru demararea la capacitate a activităţii propriu-zise, având în vedere că produsele Oltchim-ului sunt extrem de căutate pe piaţă şi ar fi păcat ca ele să nu poată fi produse şi exportate. Aici, garantarea este cu activele combinatului. Deci, unde e Guvernul României? Unde mai e Boc acuma? Unde sunt parlamentarii vâlceni care ar fi trebuit să facă lobby? Oltchim-ul a fost lăsat singur în bătălia cu PCC, care numai binele nostru nu-l doreşte”. Emilian Frâncu nu s-a ferit să arate că cei la care se referă în mod special sunt Gheorghe Smeoreanu şi Maria Tudor: „Această bătălie care se dă pentru imaginea Oltchim-ului are un scop foarte simplu: ştiţi foarte bine că băncile nu acordă împrumuturi decât dacă au încredere în viitorul entităţii solicitante. Ori, tu, venind cu tot felul de comunicate d-ăstea paranoice, catastrofice, despre Oltchim se încearcă practic falimentarea Oltchim-ului. Adică Roibu, pe lângă faptul că nu primeşte bani de la Guvern, un lider marcant al PD-L, cu toată şleahta de pedişti după el, face tot ce se poate, atenţie!, ca Oltchim să nu primească împrumuturi”.

În opinia liderului PNL,
Indivizi ca Smeoreanu n-au ce să caute la Vâlcea

„Păi, eu îi rog pe cei care lucrează la Oltchim să se gândească bine… pe muncitorul acela simplu, care trudeşte şi îşi pune pe tavă şi sufletul pentru ca acest combinat să meargă, plus alte zeci, sute de firme pe lângă el, să se gândească de acum de două-trei ori înainte de a vota. Şi când îi mai prinde p-acolo, pe platformă, pe domnii de la PD-L – care se tot laudă că ajută Oltchim, când de fapt ei pun piedici – să-i scuipe! Să arunce cu pietre după ei. Asta ar fi singura soluţie ca astfel de nemernici să fie alungaţi şi să nu le mai dăm credit. Când vor vedea mincinoşii că, până la urmă, minciuna are picioare scurte, se vor lăsa de meserie. Şi vă mai spun ceva: în acest război, presa vâlceană, cea adevărată, ca şi Emilian Frâncu, trebuie să fie lângă Constantin Roibu, lângă Oltchim. Oltchim trebuie să funcţioneze aşa cum trebuie şi ştiu că mai e doar foarte puţin până atunci. Haideţi să-l ajutăm, să ne unim cu toţii şi să dăm o palmă acelui individ care spune despre Râmnic că e cimitirul plin de strigoi şi de ciocli, domnul Smeoreanu, care doreşte să facă o carte pe această temă! Ştiţi bine că, acum vreo doi ani, făcea emisiuni pe la Etalon, în care demola toată cultura vâlceană… Astfel de oameni n-au ce să caute în Râmnicu Vâlcea! Şi presa adevărată nu trebuie să-i lase în pace, ca să-şi facă ei mendrele, să-l şantajeze pe unul şi pe altul, ci trebuie să ia atitudine. Dragii mei, sunt momente în viaţă când rolul presei este esenţial, dar este unul de construcţie”, a mai precizat Emilian Frâncu.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button