Acasă Liga I EDITORIAL / Spectacol total duminică seara pe Arena Naţională!

EDITORIAL / Spectacol total duminică seara pe Arena Naţională!

278
0

De vreo 10-11 zile fotbalul românesc de „Superligă” s-a reîntors după vacanta de iarnă urmată de nelipsitele cantonamente din Antalia şi de mişcările de trupe specifice perioadei de început de an calendaristic.
Frigul, ploaia, ninsoarea, dar mai ales noroiul au influenţat calitatea partidelor din primele două etape de după reluare (a 22-a şi a 23-a din sezonul regulat) şi… prezenţa spectatorilor în tribune.
În prima etapă de la reluare a fost şi derbyul primelor două clasate şi, la Ovidiu, Dan Petrescu şi campioana CFR Cluj au predat o lecţie dureroasă de fotbal lui Hagi şi tinerilor săi băieţi.
A fost un 0-3 în urma căruia, CFR a trecut pentru prima dată pe primul loc şi majoritatea oamenilor de fotbal o văd astfel, din nou, mare favorită la obţinerea celui de-al şaselea titlu consecutiv în Liga 1.
Duminica aceasta Farul, cu moralul zdruncinat de înfrângerea dureroasă de etapa trecută, a venit în Bucureşti pentru meciul cu eterna vicecampioană, FCSB şi o înfrângere a constănţenilor ar fi tăiat probabil definitiv aripile şi visele de mărire ale tinerei echipe a „regelui” Hagi.
A fost probabil cel mai frumos meci de până acum al campionatului cu un 0-0 extrem de spectaculos la pauză, cu 2-1 pentru FCSB până în minutul 90 şi cu un neverosimil 2-3 după cele 6-7 minute de prelungire dictate de arbitru Feşnic.
Mişcarea inteligentă de fuziune dintre Viitorul şi Farul începe să-şi arate roadele căci pe Arena Naţională echipa de la malul mării a fost însoţită de câteva sute de suporteri „ultras” constănţeni şi lucrul acesta s-a simţit şi pe teren şi în tribune, iar la sfârşitul meciului cele 2 entităţi (echipă+ suporteri) s-au bucurat împreună de victoria obţinută incredibil în prelungirile partidei!
Condusă (din punct de vedere tehnic) în acte de Leo Strizu, la antrenamente de Mihai Pintilii, dar de drept şi de fapt (alcătuire, sistem de joc, primul 11, lotul de 18, schimbările clasice de la pauză şi cele din timpul jocului) de către omul cu banii (şi cu „jucăria” sa numită FCSB şi nu Steaua după pierderea proceselor cu clubul sportiv al armatei cu privire la denumire, siglă, culori, palmares), roş- albaştrii vor pierde probabil şi anul acesta campionatul căci la amatorismul de acolo, 3- 4 echipe răspund cu profesionalism specific anului în care ne aflăm.
Tânăra echipă a Farului a avut la sfârşitul jocului cifre superioare la (aproape) toate capitolele: posesie: 54%- 46%, şuturi la poartă: 15-10, şuturi pe poartă: 8-3 (!), cornere: 6-4, pase: 406-355. Singurele capitole la care fecesebiştii au avut cifre „superioare” sunt la cartonaşe galbene: 7-5, cartonaşe roşii: 1-0, faulturi: 23-13 (!) şi…intervenţii portar 5-1 (!!). Concluzia pentru FCSB (şi o parte dintre suporterii săi): nu mai daţi vina pe arbitraj, pe vreme, pe şansă, uitaţi-vă în ograda proprie, respectaţi regulile şi regulamentele şi faceţi saltul de la amatorism la profesionalism!
Deocamdată Farul a revenit pe primul loc, dar CFR joacă luni seara la Voluntari (articolul acesta este scris luni dimineaţa) şi poate reveni şi ea pe primul loc cu o victorie, dar lucrul îmbucurător este că vom avea un play- off „tare” cu şase echipe care nu se vor menaja deloc una pe cealaltă, căci cinci dintre ele (CFR, Farul, Rapid, FCSB şi CSU Craiova) doresc titlul!
Să consemnăm şi o premieră tristă în fotbalul nostru: un meci a fost întrerupt 10 minute, apoi oprit definitiv în minutul 26, pentru scandalul scandările xenofobe ale galeriei… oaspeţilor! (Sepsi Sf. Gheorghe- FCU Craiova). Păcat că s-a ajuns atât de departe, dar la un moment dat lucru acesta trebuia să se întâmple căci UEFA „taie în carne vie” la meciurile internationale, iar România este „păţită” pe acest subiect…
Aveţi grijă de voi!
• Dan-Cătălin Săraru