Liga Nationala

Echipa lui Tadici, din nou „victimă” la Rm. Vâlcea

StancaPovestea continuă…

CS Oltchim – HC Zalău 34-18 (19-12)

Pe măsură ce timpul trece, cresc în valoarea şi junioarele pe care antrenorul Gheorghe Tadici le formează la Zalău. Prin prisma acestui lucru era de aşteptat ca în prima etapă a anului din Liga Naţională, Oltchim să fie nevoită să dea totul pe teren pentru a obţine o victorie categorică în faţa propriilor suporteri. Jucătoarele echipei din Sălaj au reuşit, însă, să pună probleme doar în primele minute ale celei de-a X-a etape. Campioanele au început jocul relaxate, cu gândul, poate, încă la sărbători, astfel că au permis oaspetelor să viseze la o surpriză. HC Zalău, cu o vâlceancă în centrul atenţiei, Daniela Băbeanu, a părut că deţine controlul până în apropiere de minutul 15, când Oltchim a înţeles că are un blazon de respectat şi trebuie să ofere mai mult. A preluat iniţiativa, s-a distanţat pe tabelă (14-9 în minutul 23), terminând repriza cu un avantaj liniştitor, de şapte goluri (scor: 19-12). În partea secundă vâlcencele au arătat mai multă poftă de joc, şi-a ţinut adversarele la respect, avantajul majorându-se treptat. Tadici n-a mai reuşit să-şi resusciteze echipa, diferenţa de valoare dintre cele două formaţii reflectându-se până la urmă pe tabelă. Antrenorul formaţiei din Zalău a primit pe final şi două minute de eliminare de bancă, pentru proteste la deciziile arbitrelor. A terminat, aşadar, meciul dezamăgit, deşi anticipa oarecum o înfrângere la peste zece goluri diferenţă. Partida s-a încheiat la scorul de 34-18 pentru Oltchim.
Pentru CS Oltchim au marcat: Oana Manea (7 goluri), Adriana Nechita (6), Yeliz Ozel (4), Iulia Curea (4), Cristina Neagu (4), Valentina Ardean (3), Melinda Geiger (2), Anastasiia Pidpalova (2), Valeria Beşe (1), Roxana Han (1). HC Zalău a punctat prin: Nicoleta Molfea (6 goluri), Daniela Băbeanu (5), Andreea Ciuculete (4), Ana Maria Şomoi (1), Crina Ailincăi (1), Mihaela Viscreanu (1).

Stanca a fost eliminată

Aflată între două chefuri, de Sfântul Ion şi cu ocazia zilei de naştere, Ionela Stanca a fost sâmbătă, 8 ianuarie, sărbătorita fanilor. Pe teren, însă, jucătoarea n-a avut oportunitatea de a-i răsplăti pe suporteri cu un spectacol handbalistic. A intrat pe teren în minutul 23, iar în 24 a fost eliminată. Pentru fault dur, puţin probabil. Din câte se pare, pivotul formaţiei vâlcene s-ar fi adresat necuviincios arbitrilor şi a primit direct cartonaşul roşu pentru injurii, astfel că a fost nevoită să urmărească în continuare meciul din tribună. A profitat din plin de absenţa Ionelei, colega acesteia de pe semicerc, Oana Manea, care-a marcat de şapte ori împotriva formaţiei fostului antrenor al echipei vâlcene.

Susţinere din tribună pentru Ozel

Jucătoarea de origine turcă din lotul Oltchim-ului, Yeliz Ozel, a avut o evoluţie bună în meciul cu HC Zalău. Aceasta s-a datorat, probabil şi faptului că de această handbalista turcă a avut parte şi de o susţinere specială din tribună. Un banner cu un mesaj de încurajare pentru Ozel, în limba turcă şi în română a fost afişat în tribună pe tot parcursul meciului de sâmbătă.

Tomis a schimbat antrenorul, nu şi norocul

La Oltchim totul e numai lapte şi miere. Echipa joacă în grupele principale ale Ligii Campionilor, în Liga Naţională defilează, nu sunt probleme financiare, atmosfera e bună în rândul jucătoarelor după bronzul obţinut cu Naţionala în Danemarca, la Campionatul European, astfel că nu există motive de îngrijorare pentru viitor. Nu acelaşi lucru se poate spune despre celelalte echipe din handbalul feminin autohton, care nu reuşesc deloc să ţină cadenţa cu echipa campioană a României. Doar „U” Jolidon Cluj pare a se descurca ceva mai bine. Ocupă locul secund în Liga Naţională, având înregistrate, ca rezultate negative, o înfrângere, suferită în faţa Oltchim-ului şi o remiză, cu Oţelul Galaţi. Însă, nu are vreo pretenţie la titlu, acesta fiind deja acontat de formaţia vâlceană, aflată în acest moment la trei puncte distanţă de gruparea de la poalele Feleacului. Tomis Constanţa a început şi ea încrezătoare actualul sezon, însă cele trei înfrângeri suferite în cele nouă partide disputate în 2010, plus rezultatul de egalitate cu CSM Bucureşti, au tăiat elanul echipei de la malul Mării Negre. Pentru a schimba situaţia, în această iarnă s-a produs o schimbare majoră pe banca tehnică a Tomisului, tehnicianul Florin Cazan fiind înlocuit cu Ion Puşcaşu. Tomis a ajuns astfel la cel de-al treilea antrenor din acest sezon. A început campionatul cu Ion Crăciun, a urmat Cazan, iar acum este Puşcaşu. Schimbarea n-a avut, însă, deocamdată, efectul scontat. Tomis a pierdut prima partidă din 2011, fiind învinsă cu 28-25 pe teren propriu de Ştiinţa Baia Mare. Altfel, o altă formaţie care traversează o perioadă dificilă este şi HCM Buzău. Ocupanta penultimului loc din Liga Naţională a pierdut în prima etapă a noului an în faţa ardelencelor din Cluj şi nu se întrevede un viitor strălucit. HCM Buzău şi-ar putea pierde în perioada următoare o parte dintre jucătoare, care au depus memorii pentru a deveni libere de contract întrucât nu şi-au mai primit de câteva luni drepturile salariale cuvenite.

Următoarea „ieşire”, la Roman

După partida cu HC Zalău din Sala Sporturilor „Traian” din Rm. Vâlcea va urma pentru Oltchim un meci în deplasare. La sfârşitul acestei săptămâni campioana României va face un popas la Roman, pe terenul echipei HCM din localitate, formaţie pe care Oltchim a învins-o categoric, cu puţin timp înainte de intrarea în 2011. Între Crăciun şi Anul Nou, HCM Roman a participat la un turneu la Vâlcea, la Memorialul „Constantin Tită”. Handbalistele nemţene au pierdut atunci în faţa Oltchim-ului la o diferenţă de 12 goluri, cu 38-26, victoria fiind cea mai categorică a formaţiei lui Kovacs dintre toate cele trei obţinute la memorial. Luciana Marin a fost singura care s-a evidenţiat din tabăra echipei moldovene, obţinând premiul pentru cea mai tehnică jucătoare a turneului. Înfrângerea suferită de HCM Roman în faţa Oltchim-ului în urmă cu doar două săptămâni nu poate, însă, să certifice decât faptul că vâlcencele vor avea o misiune uşoară în cea de-a XI-a etapă din Liga Naţională.
După această deplasare va urma pentru Oltchim partida cu Oţelul Galaţi, care se va disputa pe 20 ianuarie, la Vâlcea.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button