Diverse

Începe procesul!

NEACŞU VS. CHIRIŢĂ

* marţi, 18 ianuarie, va avea loc prima înfăţişare în „procesul civil pentru anularea în parte a procesului verbal al Adunării Generale a AJF” şi anume partea ce vizează „anularea candidaturii şi alegerii lui Nicolae Chiriţă în funcţia de vicepreşedinte al forului fotbalistic judeţean”

La mijlocul acestei luni, mai precis marţi, 18 ianuarie, la ora 9.00, va avea loc la Judecătoria Rm. Vâlcea prima înfăţişare în „procesul civil pentru anularea în parte a procesului verbal al Adunării Generale a AJF” şi anume partea ce vizează „anularea candidaturii şi alegerii lui Nicolae Chiriţă în funcţia de vicepreşedinte al forului fotbalistic judeţean, pe motiv că nu a îndeplinit condiţiile necesare pentru a intra în cursa pentru fotoliul de vicepreşedinte”.
În calitatea sa de parte nedreptăţită, Viorel Neacşu îşi doreşte să pună lucrurile la punct în această privinţă. Drăgăşăneanul spune că, separat, „şi Chiriţă va fi dat de asemenea în judecată, pentru declaraţie mincinoasă, prin care a încercat să inducă în eroare organele de conducere din cadrul AJF, o fraudă cu efecte deosebit de grave din punct de vedere juridic, care se pedepseşte drastic, conform legilor din România, stipulate desigur în Codul Penal”.
Conform statutului, pentru a intra în cursa pentru funcţia de vicepreşedinte, un candidat trebuia să fi fost „minim 4 ani preşedinte, vicepreşedinte sau secretar general al AJF” sau „minim 5 ani în structura de conducere a unui club, ca preşedinte sau şef al secţiei de fotbal”. Nicolae Chiriţă nu a îndeplinit niciuna dintre condiţiile date.

„Şi Pintilie, şi Demetrescu, sunt vinovaţi!”

Neacşu speră ca demersul său să aibă consecinţe şi asupra persoanelor cu funcţie de răspundere în cadrul AJF Vâlcea, în speţă pe preşedintele Pintilie şi pe secretarul general Demetrescu, atât pentru neglijenţă, cât şi pentru complicitate la uz de fals în acte. „Nu vreau să se creadă că încerc să-i absolv pe Pintilie şi Demetrescu de orice vină, acuzându-l doar pe Chiriţă. Atât preşedintele AJF, cât şi secretarul general, sunt vinovaţi pentru faptul că n-au verificat corect actele tuturor celor patru candidaţi”, spune Neacşu, iar apoi adaugă: „În acest caz, ideea de neglijenţă în serviciu (avansată iniţial de Pintilie şi Demetrescu) ar putea fi penalizată şi pedepsită pe cale administrativă”.

Biroul Executiv al AJF şi-a declinat competenţa

Neacşu încearcă astfel să-şi facă practic dreptate de unul singur, deoarece nici Biroul Executiv al AJF n-a dorit să facă lumină în acest caz, declinându-şi competenţa pentru a rezolva o asemenea problemă de ordin juridic. Aşa cum se cunoaşte, pe 22 decembrie, în ultima şedinţă de anul trecut a Biroului Executiv al AJF, întrunit în noua componenţă rezultată după alegerile din 3 decembrie, membrii acestui organism au lăsat în sarcina justiţiei încercarea lui Viorel Neacşu de a-l debarca pe Nicolae Chiriţă din funcţia de vicepreşedinte.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button