Liga IV

Echipa lui Dan Niţu a câştigat un nou trofeu

* Damila şi-a adjudecat „Cupa Sudului”
* Corvin Popescu a obţinut titlul de golgheter al competiţiei

Săptămâna trecută, în zi de sărbătoare, de Sfântul Ilie, a avut loc la Bălceşti o întrecere fotbalistică organizată la iniţiativa lui Dumitru Cumpănaşu şi susţinută de Primăria Bălceşti, AJF, DSJ şi în principal de compania Damila. La „Cupa Sudului” au luat startul patru echipe, Olteţul Bălceşti, Damila Măciuca, Viitorul Valea Mare şi Olteţul Zătreni luptându-se pentru adjudecarea trofeului pus în joc. S-au desfăşurat trei meciuri, în partida inaugurală a „Cupei Sudului” întâlnindu-se Olteţul Bălceşti şi Olteţul Zătreni. Formaţia susţinută de primarul Liţoiu a reuşit să acceadă în finala competiţiei după ce s-a impus cu 3-1 în faţa Olteţului Bălceşti, o echipă formată în principal din liceeni, jucători sub 18 ani. Lipsă de experienţă şi-a spus cuvântul în cazul echipei gazdă, care, deşi a avut parte de un sprijin considerabil din tribună, printre suporteri numărându-se şi primarul Curelaru, n-a reuşit să treacă de gruparea din Zătreni, proaspăt promovată în Liga a IV-a. Totuşi, chiar dacă a pierdut meciul, Olteţul Bălceşti s-a ales cu ceva după competiţia disputată săptămâna trecută: a primit promisiunea că va fi sprijinită pentru a reveni în fotbalul organizat.
Altfel, în cel de-al doilea meci al întrecerii, Damila s-a impus la limită, cu 1-0 în faţa Viitorului din Valea Mare şi a ajuns în finală, alături de Olteţul Zătreni. Elevii lui Narcis Enăchescu şi-au oferit astfel oportunitatea de a cuceri un nou trofeu după cel obţinut în sezonul trecut, când au câştigat faza judeţeană a Cupei României. Deşi a pătimit la început, Olteţul Zătreni dându-le emoţii jucătorilor din Măciuca după ce a reuşit deschiderea scorului în finală, Damila s-a impus până la urmă de o manieră categorică, cu 5-1, condiţia fizică, experienţa şi valoarea echipei spunându-şi cuvântul. Jucătorii Damilei au câştigat „Cupa Sudului”, reuşind astfel să-i ia şi banii patronului, Dan Niţu, care a alocat pentru câştigătoarea întrecerii de la Bălceşti nu mai puţin de 5 milioane de lei vechi. Ocupanta locului 2, Olteţul Zătreni, a primit patru milioane de lei vechi, pe 3 s-a clasat Viitorul Valea Mare şi a fost recompensată cu trei milioane de lei vechi, iar ocupanta ultimului loc, Olteţul Bălceşti, a primit şi ea două milioane de lei vechi. De asemenea, s-a mai acordat şi un premiu special, pentru golgheterul competiţiei. Corvin Popescu, jucătorul Damilei Măciuca a înscris cele mai multe goluri la „Cupa Sudului”, fiind, de asemenea, declarat şi cel mai tehnic jucător al întrecerii. Pe lângă cupă şi diplomă, Corvin Popescu s-a ales şi cu un milion de lei vechi.
O dată încheiată festivitatea de premiere, s-a declanşat petrecerea la Bălceşti. Organizatorii, participanţii şi toţi microbiştii care au luat parte la „Cupa Sudului” au sărbătorit reuşita acestei întreceri la bâlciul tradiţional organizat şi în acest an de ziua Sfântului Ilie. (S.S.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button