Acasă Economie După preluarea Oltchim, Chimcomplex aduce manageri de top şi pregăteşte investiţii de...

După preluarea Oltchim, Chimcomplex aduce manageri de top şi pregăteşte investiţii de 70 de milioane de euro, în următorii 3 ani

426
0

Chimcomplex, societatea declarată câştigatoare în vederea achiziţionării pachetelor principale ale combinatului Oltchim, şi-a consolidat managementul pentru a pune bazele Companiei Române de Chimie, structură care va integra ambele platforme industriale – Borzeşti şi Râmnicu Vâlcea. În echipa Chimcomplex, vor intra Petru Ion Văduva, Peter Bombeld şi Ştefan Bucătaru.

Petru Ion Văduva este absolvent de MBA la Yale Business School din SUA şi a ocupat poziţii cheie în companii precum JP Morgan, Bear Stearns şi Caspian Securities, Renaissance Capital şi UralSib, SEB Investment Mgt şi CLSA London. Fost Director de investiţii la Interprind GEM, Petru Ion Văduva a ocupat din anul 2009 funcţia de director general executiv al Ţiriac Holding și, din 2013, poziţia de director general al Societăţii Naţionale de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ SA Mediaş. După finalizarea achiziţiei Oltchim, Petru Ion Vaduva va fi noul CEO al Chimcomplex SA Borzeşti. Absolvent de MBA la Universitatea Erasmus din Rotterdam, olandezul Peter Bombeld a activat în Board-ul unor banci precum BCR / Erste sau ING, dar şi în cadrul unor companii de prestigiu din Europa, precum Philips. Experienţa lui Ştefan Bucătaru include fonduri de investiţii (Global Finance International), energie (Trasnelectrica, Centrala Nucleară de la Cernavodă), agribusiness (Agricover), producţia industrială (Teraplast SA, Lasselsberger Gmbh, Sanex SA). Absolvent de MBA al Universităţii Durham din Marea Britanie şi Certificat în Consultanţă Managerială de Asociaţia Canadiană a Consultanţilor în Management, Ştefan Bucătaru va fi membru în Consiliul de Administraţie al Chimcomplex.

Reamintim că, în 18 decembrie 2017, consorțiul de administratori judiciari compus din BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL și ROMINSOLV SPRL a informat Bursa de Valori București cu privire la faptul că Adunarea Generală a creditorilor Oltchim a aprobat contractul de vânzare de active (Pachetele 1-5 şi parțial 7) încheiat între Oltchim SA, în calitate de vânzător, Chimcomplex SA Borzești, în calitate de cumpărător, şi Serviciile Comerciale Române SA, în calitate de Garant. Chimcomplex SA Borzeşti a oferit 127 milioane euro pentru o parte a activelor Oltchim, însă, suplimentar, a preluat şi probleme de mediu ce presupun investiţii de zeci de milioane de euro, angajându-se la un program de investiţii de peste 70 milioane euro, în următorii 3 ani. Reprezentanţii Chimcomplex au mai anunţat că vor păstra la Oltchim numărul actual de angajaţi, precum şi salariile. „După estimarea noastră, aceasta înseamnă între 1.300 şi 1.400 de salariaţi. Vom păstra pachetul de salarii şi alte facilităţi pe care personalul le-a avut în momentul de faţă, apoi, în funcţie de rezultatul pe care îl va obţine societatea, întrevedem o îmbunătăţire, întrucât acolo sunt specialişti de valoare, care trebuie motivaţi astfel încât să desfăşoare o activitate profitabilă”, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al Chimcomplex, Virgiliu Băncilă. Acesta a mai făcut cunoscut căîn următorii 5 ani, se are în vedere dezvoltarea masivă a platformei de la Vâlcea, astfel încât să poată fi reluat şi fluxul de fabricare a PVC-ului.