Acasă Volei După clasarea pe locul 1 în Division One, Robert Saroşi şi-a adjudecat...

După clasarea pe locul 1 în Division One, Robert Saroşi şi-a adjudecat BUCS Trophy!

169
0

Robert Saroşi a avut o comportare foarte bună cu echipa Colegiului Imperial din Londra în Liga de Sport a Universităţilor şi Liceelor din Marea Britanie (British Universities and Colleges Sport – BUCS), unde s-a clasat pe locul 1 în Divizia 1. Voleibalistul vâlcean şi coechipierii săi au concurat în plus şi în BUCS Trophy, o competiţie care se desfăşoară iniţial în serii zonale. Ulterior, primele clasate din fiecare grupă avansează în 16-imi, fază din care se joacă în sistem eliminatoriu.

Robert Saroşi: „N-am crezut nicio clipă că o să câştigăm, scoţienii de la Strathclyde erau mai înalţi, mai mari ca vârstă şi mai închegaţi!”

După un parcurs de excepţie, Colegiul Imperial din Londra avea să câştige acest turneu, în care au făcut un adevărat tur de forţă: 3-0 cu Nottingham 2 (în 16-imi), acelaşi scor cu Plymouth (în optimi), apoi de două ori 3-2 cu East Anglia (în sferturi) şi Cambridge (în semifinale). Pe 27 martie, în finala BUCS Trophy, Robert Saroşi şi coechipierii săi au trecut uluitor de Strathclyde (din Glasgow – Scoţia), tot cu scorul de 3-2, după ce ICL a revenit miraculos de la 0-2! „După ce am ieşit din grupe, am jucat în optimi cu formaţia secundă din Nottingham, universitate care are două echipe: una în Premier League (foarte bună) şi alta în Division One (mai accesibilă). Noi am jucat împotriva celei de-a doua, pe care am învins-o clar, cu 3-0. În ultimul act al competiţiei, ne-am duelat cu Strathclyde, o universitate din Scoţia. Finala a avut loc pe teren neutru, la Nottingham. Scoţienii erau foarte buni, înalţi, mai mari ca vârstă decât noi şi mai închegaţi. N-am crezut nicio clipă că o să câştigăm şi aşa se părea că va fi după cum începuse meciul! Strathclyde a obţinut primele două seturi, dar apoi noi le-am câştigat pe următoarele trei şi am luat trofeul”, ne-a precizat Robert Saroşi.
„Colegiul Imperial din Londra nu e o facultate de sport, ci una tehnică, în Top 10 în lume, iar voleiul e pe planul secund ca importanţă, după studiu. Cei de la Strathclyde, pe care i-am înfruntat în finala BUCS Trophy, reprezintă în schimb o facultate cu profil sportiv. Ei fac doar sport: adică volei, handbal, baschet etc. Cred că tocmai acest aspect ne-a făcut să fim mai uniţi de-a lungul competiţiei şi ne-am clasat pe locul 1, deşi eram numiţi echipa inginerilor”, a mai afirmat fostul voleibalist de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, Robert Saroşi. (N.C.)