Liga IV

După ce a fost bătut de Vasile Ionescu de la Viitorul Valea Mare,

Ghetu_AlexandruArbitrul Alexandru Gheţu şi-a scos certificat medico-legal

Cea mai drastică sancţiune pe care Comisia de Disciplină din cadrul AJF Vâlcea a dictat-o în şedinţa de săptămâna trecută, mai precis de marţi, 2 noiembrie, l-a vizat pe fotbalistul echipei Viitorul Valea Mare, Vasile Ionescu. Jucătorul respectiv a fost eliminat de pe teren, în meciul cu Cozia Călimăneşti, din cauza faptului că l-a bruscat şi l-a lovit pe tânărul arbitru asistent Alexandru Gheţu (în vârstă de doar 15 ani), faptă consemnată în raportul de arbitraj, de centralul Laurenţiu Mosor, precum şi în raportul de observare, de Emil Râmniceanu. „Vasile Ionescu a fost eliminat pentru lovirea cu pumnul în figură a arbitrului asistent Alexandru Gheţu, după ce jocul a fost oprit, şi s-a dictat lovitură de pedeapsă pentru echipa oaspete, în minutul 88”, a scris Mosor în raportul său de arbitraj. Deoarece a provocat un asemenea incident reprobabil, fotbalistul de la Viitorul Valea Mare va sta pe tuşă 10 etape şi va trebui să achite în conturile AJF-ului inclusiv o amendă destul de substanţială (6 milioane lei vechi).

Fotbalistul care l-a agresat pe tânărul asistent va fi dat în judecată

Problemele pentru Vasile Ionescu nu se termină însă aici, deoarece părinţii arbitrului lovit ne-au anunţat că îl vor da în judecată pe agresorul fiului lor, care a primit, de la Serviciul Judeţean de Medicină-Legală Vâlcea, un certificat în care se precizează că Alexandru Gheţu (FOTO) a necesitat 6-7 zile de îngrijire medicală. „Este inadmisibil ceea ce s-a întâmplat la Diculeşti, asemenea fapte nu se pot petrece pe terenurile de fotbal. Copilul meu nu merita să plece de acolo bătut, deciziile sale au fost regulamentare”, ne-a spus Sterie Gheţu, tatăl arbitrului lovit de Vasile Ionescu la Valea Mare.
În ciuda incidentului de la Diculeşti, Sterie Gheţu (cândva fost arbitru de fotbal, care a activat inclusiv în Divizia B) şi-a îndemnat fiul (care a fost vicecampion naţional de volei la mini-cadeţi, cu echipa Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”, antrenată de Dinu Dumitraşcu) să nu renunţe la această meserie: „I-am spus să fie tare în continuare, are talent pentru a deveni un arbitru bun, iar eu am încredere în calităţile lui. Mă bucură faptul că nu este doar opinia mea, ci şi a tuturor celor care l-au văzut pe băiatul meu oficiind la acest nivel! Mai ales că este un copil talentat, cu rezultate foarte bune la învăţătură, care a terminat clasele V-VIII cu media generală 9,33”.

Articole Similare

4 Comments

  1. manu says:
    09.11.2010 at 14:56
    Foarte bine i-a facut.
    Era hot.

    si MAMICA TA E PE CENTURA……..

  2. ba manule copilul a arbitrat foarte bine. bravo lui! dak o tine asa in continuare poate ajunge…bv si succes in continuare.

Lasă un răspuns

Back to top button