Liga II

Dumitru Teleşpan: „Valoarea lotului e foarte mult diminuată faţă de sezonul trecut”

La antrenamentele desfăşurate în cea de-a doua săptămână de pregătire din această vară, antrenorul Dumitru Teleşpan s-a bazat pe serviciile a nu mai puţin decât 27 de jucători, printre care s-au numărat şi cei veniţi să dea probe de joc la gruparea din Zăvoi. Singurele absenţe motivate au fost cele ale fotbaliştilor Iosif Melcea (din pricina unor probleme medicale), Dumitru Stanca (învoit pentru a se căsători) şi Laurenţiu Branescu (convocat la lotul naţional de juniori). Deşi încă mai sunt legitimaţi la CSM, portarul Adrian Rusandu a absentat de asemenea de la pregătiri, acestuia urmând să i se rezilieze contractul, iar fundaşul Petre Goge susţine probe de joc la o altă echipă.

Neagu, Văidean, Aioanei şi Popa – posibile achiziţii

Majoritatea jucătorilor care s-au aflat în probe săptămâna trecută au părăsit însă CSM-ul, întreptându-se spre alte zări, mai stabile din punct de vedere financiar. Singurii care i-au atras atenţia antrenorului Teleşpan şi ar putea rămâne în Zăvoi sunt Neagu (ex-Petrolul), Văidean (care a evoluat până acum în Liga a III-a), plus încă doi fotbalişti proveniţi de la Ceahlăul Piatra Neamţ, Aioanei şi Popa.

Toate compartimentele CSM-ului sunt descompletate

Până la startul viitorului sezon, tehnicianul CSM-ului speră să alcătuiască un lot format din aproximativ 22-24 fotbalişti capabili să facă faţă cu brio la nivelul Ligii a II-a. „Mulţi dintre jucătorii pe care îi pregătesc în acest moment sunt juniori. Din păcate, la CSM nu se pune însă problema cantităţii, ci a calităţii. Valoarea lotului, dacă ne raportăm de exemplu la sezonul trecut, este foarte mult diminuată, din pricina plecărilor masive”, ne-a spus Teleşpan.
Antrenorul principal al „municipalilor” afirmă că toate compartimentele sunt descompletate: „În atac nu mai avem pe ce ne baza în mod cert, în afara lui Melcea, la mijloc am rămas doar cu Dandea, pe linia de fund ar fi de bază doar Vişa, precum şi noul venit Neagu, care a trecut pe la Forex Braşov şi Petrolul Ploieşti. Din păcate, avem lacune serioase şi la capitolul fundaşi şi mijlocaşi de bandă”.

Antrenorul vâlcenilor şi-ar fi dorit un „satelit” în Liga a III-a

Altfel, Teleşpan crede că problemele legate de componenţa lotului n-ar fi fost atât de grave dacă CSM-ul ar fi avut un „satelit” în Liga a III-a. „Jucătorii care nu ar fi prins lotul de Liga a II-a ar fi jucat vinerea în Liga a III-a. Dacă ar fi avut mai multe jocuri în picioare, tinerii fotbalişti s-ar fi prezentat mult mai bine din punct de vedere al experienţei. Poate că vom realiza până la urmă şi o asemenea colaborare, de ce nu chiar cu Damila, despre care am înţeles că are clar ca obiectiv promovarea în Liga a III-a la finele viitorului sezon”, a mai mărturisit Teleşpan.

„Avem nevoie de multe meciuri de pregătire”

În ambele jocuri disputate sâmbăta trecută, antrenorul Dumitru Teleşpan a putut să testeze nivelul de joc al elevilor săi şi să-şi facă o primă impresie vizavi de viitorul sezon şi de greutăţile pe care echipa vâlceană le va întâmpina din acest punct de vedere, lipsa unor jucători experimentaţi, care să ducă greul pe teren, fiind principala problemă a tehnicianului de pe banca CSM-ului. „Avem nevoie de foarte multe partide amicale, pentru că jucătorii sunt lipsiţi de experienţă şi e nevoie să-i cam aşez practic cu mâna pe teren. E nevoie de multă răbdare, care se va resimţi, probabil, în multe dintre meciurile din campionat, în special din punct de vedere al rezultatelor”, ne-a precizat Teleşpan.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button